Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Lars-Erik Bergstrand till minne

Foto: Privat

Annons

En stor bandyvän har gått ur tiden. 20210128. Lars-Erik Bergstrand såg sin första bandyfinal 1947. Finalen spelades på Olympia stadion i Stockholm mellan Brobergs IF från Söderhamn och Västerås SK. Hälsingarna van med 4-2. Broberg blev lite av ett favorit lag, då Lars-Erik gjorde sin värnplikt på flygflottiljen 1949 i Söderhamn.

Foto: Privat

Annons

Annons

Foto: Privat

Många Brobergs matcher följde han på gamla anrika Faxevallen. Tiden efter lumpen utbildade han sig som försäljare inom klädbranschen. En charmkurs ingick också i utbildningen. Den klarade han med bravur, charmen fanns redan hos Lars Erik.

Han blev en riktig känd profil i både Borlänge och Falun, säg den som inte kände den klädförsäljaren. Tjänstgjorde i båda städerna. Ibland blev han utlånad till andra städer för att få fart på försäljningen. Ett villkor var att det måste finnas ett bandylag inom räckhåll. Och så blev det.

Många SM-finaler blev det i rad, den sista 2019, tyvärr missade Lars-Erik och många andra finalen 2020 på grund av den hemska pandemin. Här kommer en bildserie med Lars-Erik Bergstrands Bandyupplevelser. Lars-Erik skulle fylla 92 år i mars. 1929-2021. Vila i frid

Text: Erik Stål

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy