Annons

Annons

Annons

Annons

Mora

Läsartext
LÄSARTEXT: SPF Mora gratulerar bästa AT-lasarettet

SPF Seniorerna har överlämnat en gåva till Mora lasarett. De värderar nämligen lasarettet högt och är glada över att det utsetts till bästa arbetsplatsen för AT-läkare.

Detta är en läsartext.

Anette Blomberg, AT-ansvarig, Maria Jensen, studierektor medicin, samt Frida Nilsson, AT-läkare mottog en blomma och ett bihotell från SPF Seniorernas ordförande Majlis Burtus Foto: Thomas Edoff

Annons

När Sveriges Yngre Läkares Förening, SYLF, gjorde en enkät bland alla Sveriges AT-läkare röstades Mora lasarett fram som Sveriges bästa sjukhus att jobba på.

Efter avlagd läkarexamen kan man påbörja allmäntjänstgöring, dvs AT, en i regel 18 till 24 månader lång utbildningstjänst, varefter man efter lyckat AT-prov kan ansöka om legitimation. Idag tjänstgör omkring 45 AT-läkare här i Mora. Många blir kvar och många andra söker sig hit efter några år på annat håll.

Annons

Annons

SPF Seniorerna upplever alltid ett positivt bemötande på Mora Lasarett. Och nu vill vi gratulera till den fantastiska utnämningen som Sveriges bästa sjukhus för AT-läkarutbildning.

Vi pensionärer förstår hur viktigt det är att unga läkare får en bra praktik här och trivs och blir kvar, eller kommer tillbaka till Mora lasarett senare. Vi vet ju också att Mora är en mycket bra ort att bo och arbeta i, med ett stort utbud av sådant som folk vill ha. Vi hoppas att all personal ska trivas här.

Eftersom SPF Mora tillverkar "Världens Bästa Bihotell"; så vad vore lämpligare än att ge ett sådant till "Sveriges Bästa Sjukhus".

SPF Moras ordförande Majlis Burtus och bihotellmakaren Mats Pers överlämnade ett bihotell och en blomma till Anette Blomberg, AT-ansvarig, Maria Jensen, studierektor medicin, samt Frida Nilsson, AT-läkare, för att visa uppskattning och att vi gamlingar sätter stort värde på Mora Lasarett.

Annons

Annons

Till toppen av sidan