Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Debatt: Centerpartiet vill krossa facket!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

LO-borgen i röd belysning. Foto: arkiv/TT

Annons

Naturligtvis menar inte Centerstudenterna att LO-borgen bokstavligen ska brinna men den osmakliga tavlan som Centerstudentera gav Martin Ådahl visar vad de egentligen tycker om Sveriges 1,4 miljoner LO-arbetare. Tavlan var en gåva till Centerpartiets Martin Ådahl som visade en karikatyr av honom framför en brinnande LO-borg.

Centerpartiet kallar sig själva för socialliberala men politiken de för är nyliberal och går ut på att göra löntagare rädda och på sikt fattiga. De siktar in sig med millimeterprecision mot LO-gruppernas arbetsvillkor och välfärd. De säger rakt ut att fackföreningarna i Sverige är kontraproduktiva och inte behövs. De vill krossa facket. Deras politik syftar till att göra livet svårare för de som har det tuffast på arbetsmarknaden samtidigt som de vill göra det lättare för företag att göra sig av med anställda som ställer krav.

Annons

Annons

Naturligtvis förstår vi att tavlan bara är en kul grej för er och att ni vill ha lite uppmärksamhet. Men detta visar egentligen att ni har ett vidrigt klassförakt!

Centerpartiet anser att landets LO-arbetare har för mycket att säga till om. Menar de månne byggarbetaren som misshandlats av sin chef? Eller de som lurats på sina löner? Eller de som blivit fråntagna sina pass och hotas med att skickas hem om de kontaktar facket?

Centerpartiet menar att dessa exempel hör till undantagen men likförbannat är Centerpartiet högst delaktiga i den ordningen vi har i Sverige idag. De vill gärna att det kommer utsatta människor till Sverige som får så lite i lön att de måste ha flera arbeten. Hungriga vargar jagar bäst är deras devis.

Centerpartiet – Naturligtvis förstår vi att tavlan bara är en kul grej för er och att ni vill ha lite uppmärksamhet. Men detta visar egentligen att ni har ett vidrigt klassförakt! Ni förstår inte hur den svenska modellen fungerar med två starka parter som genom förhandlingar kommer överens om kollektivavtal och hur saker ska regleras i respektive bransch. En modell som tjänat Sverige väl och starkt bidragit till att vi är det välfärdsland som vi idag är. En modell som många andra länder ser avundsjukt på.

Annons

När ni menar att fackföreningsrörelsen är kontraproduktiv för landet. Menar ni då att fackets motpart, Svenskt Näringsliv (SN) också är kontraproduktiva? Det kan ni väl inte tycka eftersom ni agerar som villiga tjänare åt SN och försöker genomföra deras politik som endast ger större klasskillnader och ökad främlingsfientlighet.

Annons

Vi förstår som sagt var att Centerstudenterna tyckte det var en rolig grej med en brinnande LO-borg men att Centerpartiets arbetsmarknadspolitiske talesperson mottog tavlan med ett stort hånflin visar bara att han eller hans parti inte bryr sig ett skit om LO:s 1,4 miljoner löntagare.

Tyvärr står resterna av den forna Alliansen och SD bakom mycket av Centerpartiets cyniska arbetsmarknadspolitik.

Låt oss minnas det till valrörelsen.

Kim Söderström

ordförande Byggnads GävleDala

Lars Jonsson

vice ordförande Byggnads GävleDala

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy