Annons

Annons

Annons

Planerar vindkraftspark i Galmsjömyran

Insändare
Insändare/Galmsjömyran: "Skogen-Sveriges gröna guld"

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

... Så sa man förr i tiden, innan vindkraftsvågen rullade över oss!

Nu håller vi på att förstöra den gren vi sitter på.

Hur kan det komma sig att det är tillåtet att förstöra skogsmark med stora betongplattor och ett omfattade vägnät för några decenniers energiuttag, undrar debattören. Foto: TT

Det är helt fritt för företag att försöka komma åt marken för att bygga gigantiska vindkraftsanläggningar, som Galmsjömyran. Där ägs marken och skogen av statligt ägda Sveaskog. Den skogen är certifierad! Det innebär att vissa delar av skogen ska vara orörda och att man ska ta hänsyn till de arter som redan finns där. Man ska röja och gallra samt till sist avverka på ett för skogen hållbart sätt. Det tar upp till hundra år innan en skog är avverkningsbar. Allt för att värna våra gemensamma tillgångar.

Annons

Annons

Vi klagar över skövlingen av regnskogen i Sydamerika och ser inte vad vi själva håller på med

Vi är väl medvetna om att skogen ger oss syre och är en kolsänka! Det är ju den höga halten av koldioxid som vi vill sänka genom att sluta använda fossila bränslen och få energi på annat sätt.

Vi brukar ju kunna plantera ett träd i Afrika, för att det är bra för levande varelser. Hur kan det då komma sig att det är tillåtet att förstöra skogsmark med stora betongplattor och ett omfattade vägnät för några decenniers energiuttag!? Varför ska vi använda viktig skogsmark som binder koldioxid till ett sådant ändamål? Vi klagar över skövlingen av regnskogen i Sydamerika och ser inte vad vi själva håller på med. Var rädd om det gröna guldet!

Ingrid Kallberg

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan