Annons

Annons

Annons

Kopparstaden och bostadsrätterna

Insändare
Insändare: Låt Kopparstaden göra det som de är bäst på

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kopparstaden AB är ett mycket välskött bolag och är ett namn som många förknippar med Falun. I och med det nya minoritetsstyret som kom till efter omvalet 2019 i kommunen, så föreslår man nu ändringar i ägardirektiven för Kopparstaden AB och vill "genomföra en förstudie kring förutsättningar för nybyggnation eller ombildning av hyresrätter till bostadsrätter eller kooperativa hyresrätter - i syfte att skapa blandade upplåtelseformer".

Annons

Annons

Snart ska Falu kommunfullmäktige besluta om ändringar i ägardirektiven för Kopparstaden AB. Foto: arkiv

Det vet vi alla vad det betyder - begär man att en förstudie skall göras, är det bara för att bana väg för ett genomförande av den.

Får man säga A får man säga B.

Nu kommer det snart upp som ärende i kommunfullmäktige och då får partierna verkligen bekänna färg, vilka som sluter upp för - och vilka som är emot detta nya förslag.

En partikollega sa: "Jag vill inte vara med och betala en förstudie som hyresgäst hos Kopparstaden!". Det blir ju så i det långa loppet…

Om det är Kopparstaden som skall genomföra förstudien, så är det på deras budget och därmed vi hyresgäster som får betala. Ärligt talat så tror vi inte att Kopparstadens ledning är speciellt intresserade av att göra det, men får man detta i händerna från kommunledningen så är det bara så. Vi tycker att Kopparstaden skall göra det de är bra på - Bygga hyresrätter för Faluborna!

Malin Nissinen

ledamot Kopparstaden styrelse (V)

Rikard Olofsson

suppleant Kopparstadens styrelse (V)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan