Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: KDMSD(L)

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den politiska eliten och redaktörer skämtade om vänsterns bokstavskombinationer under 70-talet. Tillåt mig att skoja lite med följande betraktelse som kan bli något att le åt och fundera kring.

Rubrikens radda med bokstäver är inte en partibeteckning men kan mycket väl vara det högerradikala block som aspirerar på regeringsmakten efter nästa val. KD:s Ebba Busch har ätit lunch med Åkesson. Moderatledaren hävdar att Sverigedemokraterna har förändrat sin framtoning och därmed blivit tillräckligt "rumsrena" för att bilda underlag för en konservativ regering.

Annons

Annons

Det är tvärtom så att M och KD har anpassat sig till SD. Bokstaven L inom parentesen står för "Laissefaire", det vill säga total frihet för kapitalet. Tuffe Uffe fick en sömnlös natt efter att SD:s partisekreterare Jomshof i TV har uttryckt att islam är en avskyvärd religion. Även om Kristersson i tysthet instämmer måste han uttala ett fördömande. En statsministerpost ligger ju i vågskålen.

En annan bokstavskombination för regeringsbildning 2022 är CSMP(V). Den innebär att SAP har lierat sig med Centerpartiet och anslutit sig till den nyliberala ideologin. Det betyder att stora riskkapitalbolag fortsatt ska mjölka vinster ur statskassan. Privatiseringen av skolor, sjukvård och hemtjänst ska enligt SAP skötas snyggt utan kontroverser. Bokstaven V inom parentesen bör stå för Velighet. Vänsterpartiet är trots viss gläfsighet är inget annat är en socialdemokratisk vänsterfalang.

Hans Skagerlind

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan