Annons

Annons

Annons

Kopparstaden och bostadsrätterna

Insändare
INSÄNDARE: Låt Kopparstadens hyresrätter finnas kvar - hyresgäster kan komma i kläm

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den 23/2 2021 fattade kommunstyrelsen i Falun beslutet om nya ägardirektiv till vårt allmännyttiga bostadsföretag Kopparstaden. I de nya direktiven finns ett uppdrag inskrivet, att utreda ombildning av hyresfastigheter till bostadsrätter, ett uppdrag som Hyresgästföreningen ser med stor oro inför.

LÄS MER: Kopparstadens hyresrätter kan tvingas att bli bostadsrätter: "Alla har inte handpenning till en bostadsrätt"

Annons

Annons

"I de nya direktiven finns ett uppdrag inskrivet, att utreda ombildning av hyresfastigheter till bostadsrätter, ett uppdrag som Hyresgästföreningen ser med stor oro inför, skriver Hyresgästföreningen i Falun i sin insändare.

Bild: Staffan Björklund, Christian Larsen

Vi vet av erfarenhet att ombildningar leder till att många hyresgäster kommer i kläm. Att tvingas ställas inför det faktum att antigen köpa sin bostad eller att bo kvar och bli hyresgäst hos sina före detta grannar är för många en jobbig situation. Vad händer med dem som inte har råd, en stor del av Kopparstadens hyresgäster är ensamhushåll eller ensamstående med barn? Grupptrycket på de som ”blir kvar” kan bli högt.

Falun är en av många kommuner som lider av bostadsbrist. Att ombilda hyreslägenheter till bostadsrätter gör att den mest flexibla bostadsformen minskar på marknaden. Den bostadsform som oftast är första valet när man flyttar hemifrån, ska studera på annan ort eller behöver flytta för ett nytt jobb.

Låt Kopparstadens hyresrätter finnas kvar och vara ett fortsatt viktigt verktyg i kommunens bostadsförsörjningsansvar.

Som sagt.

”Skomakare bliv vid din läst”

Pekka Ovaska Ordförande Hyresgästföreningen Falun

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan