Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: "För oss är barnens framtid viktigast och vi kräver stora satsningar på miljön"

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vi inom Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vänder oss mot beslutet om verksamhetsplan och budget för Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden i Falun för år 2021. För oss är barnens framtid viktigast och vi kräver stora satsningar på miljön genom åtgärder som minskar klimatförändringarna.

I Falun vänder sig Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet beslutet om verksamhetsplan och budget för Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden i Falun för år 2021. "För oss är barnens framtid viktigast", skriver de i sitt debattinlägg.

Bild: Christian Larsen

Annons

Vi tar arbetet med Agenda 2030 på allvar och satsar i verksamhetsplan och budget på det som gör att Falun tar sitt ansvar. Vi vill öka investeringarna i åtgärder som minskar klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald samt prioritera barn och ungas framtid.

Vi vill öka investeringar i säkra gång- och cykelvägar till skolor och förskolor. Vi vill dessutom satsa mer på Faluns cykelplan så att det blir smidigare för Falubor att gå och cykla. Den cykelplan som kommunen antagit och som har som mål att cykelvägarna är utbyggda till år 2030 kommer inte på långt när att uppnås med den utbyggnadstakt som det borgerliga styret nu beslutat om.

Annons

Vi vill öka investeringar i lekområden samt isbanor där barnen bor. Vi vill öka andelen skyddad natur i kommunen och arbeta med ökad biologisk mångfald. Vi vill skapa nya natur- och friluftsreservat som värnar vår miljö. För detta behövs långsiktiga och kraftfulla investeringar som dessutom hjälper kommunens företag att komma igång igen efter Coronapandemin.

Av Falu kommuns uttalade mål om att bekämpa klimatförändringarna och verka för ökad biologisk mångfald "bidde" en ynka tummetott. Av de ambitioner som Moderaterna, Liberalerna, Falupartiet, Kristdemokraterna och Centern uttalat blir ingen verkstad synlig, uppenbarligen var det endast tomma ord och ingen genuin vilja att bidra till Agenda 2030. De har nu beslutat om en verksamhetsplan och budget för Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden i Falun som ger oss bevis på att de inte förmår göra verkstad av sina mål för arbetet mot klimatförändringar och för biologisk mångfald. De prioriterar mycket tydligt biltrafiken.

Annons

Socialdemokrater, Miljöpartister och Vänsterpartister i Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden

Kenneth Wåhlberg, Monica Enarsson, Lars Jerdén, Paula Aspfors, Lars Nord, Theresia Holmstedt, Edris Rasouli, Anna Fält Socialdemokraterna samt Richard Holmqvist, Elisabeth Åsenius Miljöpartiet och Erik Edquist, Gordon Eadie Vänsterpartiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan