Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
INSÄNDARE: Dags att tänka till och agera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag kan inte släppa den hemska tanken med att bygga nytt och centrera skola mellan två hårt belastade vägar mitt i Mora.

Föräldrar, närstående till alla barn som skall vistas där, är det så Ni, vi vill att barnen skall tillbringa dagarna i en miljö som är mycket hälsovådlig, alla utsläpp från fordon, risker med trafik i närområde.

Nu är barnens miljö det viktigaste vi har att tänka på. Deras hälsa och framtid är det viktigaste, inte vad politiker känner sig tvingade att göra. Våra valda politiker har ju ett stort ansvar gentemot alla kommuninnevånare. Ta det ansvaret innan det är för sent!

Annons

Annons

På området där man i dag finner Rosa huset planeras det en ny skola.

Bild: Arkivbild, Stefan Rämgård-Östlund

Varför lägga stora summor på EN skola, när det går jättebra att renovera upp och eventuellt bygga ut de skolor som redan finns. Mindre enheter är mycket bättre för våra barn, det har erfarenhet och forskning visat. Ingen stordrift i utbildningen.

Det här är ett så viktigt ställningstagande och beslut att kommuninnevånarna kan begära en omröstning! Går det att rösta angående vindkraftverk så går det att rösta och göra sin stämma hörd. Dax för protest! Det har varit tyst alltför länge.

Dax att tänka till och agera

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan