Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Göta Lindmo till minne

Ett varmt hjärta har slutat slå. Den 13 mars 2021, lämnade Göta Lindmo jordelivet, efter ett långt verksamt liv.

Göta var "tjejen" som kom från Norrland, men kom att bosätta sig i Borlänge tillsammans med sin Malte. Familjen fick tre barn.

Under sin yrkesverksamma period arbetade Göta på Falu lasarett.

Efter pensioneringen ägnade Göta en stor del av sin tid åt Borlänge KFUM. Många blev åren som medlem i den kvinnliga arbetsgruppen KAG, föreningens syförening.

Annons

Förutom att brodera, sticka och virka var Göta ansvarig under en period för de arbeten som skulle broderas. Ofta underhöll Göta oss med sång och musik eller läste något tänkvärt under våra träffar. När någon av damerna i syföreningen fyllde år eller skulle uppmärksammas av någon anledning var det alltid Göta som ställde upp. När det var dags för försäljning av Syföreningens jullotteri liksom KFUM:s julkalendrar hittade Göta alltid nya köpare genom "dörrknackning".

Annons

Inför Syföreningens julauktion i Kvarnsvedens kyrka fanns Göta ofta till hands både före och efter auktionen, det skulle skyltas, bakas, dukas, serveras kaffe och vara auktionisten behjälplig. Även i Hagakyrkan inför Adventsottan fanns Göta på plats i många år, för att hjälpa till med att iordningsställa och servera kaffe efter adventsottan.

Många timmar har Göta också tillbringat på Borlänge Marknad för att sälja lotter, på Syföreningens arbeten. Även i vår marknadskafeteria var Göta en av stöttepelarna. Tillsammans med kören Våghalsarna, som Göta under en period var ansvarig för, medverkade de också i marknadsprogrammet ett flertal gånger.

Under några av Syföreningens vår- och höstresor var vi bjudna till vad Göta kallade Stugan, Göta och Maltes sommarhus, på Hean. Ett mycket uppskattat resmål. Göta gästade också KFUM:s fritidsgård ibland, jag minns hur ögonen lyste på barnen när de fick vara med Göta och stöpa ljus.

Göta var i många år styrelseledamot i Borlänge KFUM som representant för Syföreningen. Inför ett av KFUM:s sista styrelsemöten ställde Göta upp trots att hon kände sig trött.

Annons

"När jag nu sitter här och minns undrar jag hur många hundra dukar och fönsterremsor Göta virkat och hur mycket mattrasor Göta har klippt åt Syföreningen. Att minnas är också att resa. Jaa!!! Så lärde Göta oss äta pitepalt".

Det är många ideella arbetstimmar Göta arbetat för KFUM. Göta har varit en länk i kedjan för KFUM i världen och för Borlänge KFUM.

Vi minns Göta med värme och ett stort gott hjärta.

Mona Dahlin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy