Annons

Annons

Annons

Älvdalen

Insändare
INSÄNDARE: Till socialnämnden i Älvdalens kommun

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu när ni håller på att titta på nya scheman igen tänk efter och lyssna på personal och fackliga företrädare, vad det finns för önskemål, hur det ska läggas upp. Gör för en gångs skull normala och rättvisa scheman utan varannan helg och, se till att det finns återhämtningstid för personalen.

Inte som det idag är för viss personal med varannan helg och ingen återhämtningstid efter en lång helg med bland annat delade turer.

Annons

Annons

Se även över personaltätheten så det blir bemannat efter behov och, inte hur många boende man har. Tänk vad många skulle tjäna på detta. Kommunen skulle få friskare och gladare personal, och få ner sjukskrivningarna. Ni kan inte skylla på corona hela tiden, personalen orkar inte med dessa scheman och måste vara hemma när det tar stopp. Kanske fler skulle söka sig in i äldreomsorgen om det blev attraktivare, många väljer sin fritid och familjer före att jobba med detta då man sitter fast varannan helg. Det är dags att ni börjar värna om er duktiga personal som trots detta jobbar.

Låt oss få ett bra schema och arbetsro som vi så väl behöver för att orka.

uska

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan