Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord: Kerstin Säfström till minne

Rebeckasyster Kerstin Säfström har avlidit i en ålder av 86 år den 9 maj 2021. Syster Kerstin var medlem i Rebeckalogen nr 22 Maria Ingelman i Ludvika.

Många kvinnor med anknytning till Odd Fellow hade redan i början av 1960-talet rest till Rebeckaloger i Danmark och Norge för att få information, vad Rebeckarörelsen var.

Sveriges första loge tillkom i Malmö, nr 1 Margareta år 1967.

Annons

I Ludvika fanns det sex damer som åkte till logen nr 5 Drottning Louise i Eskilstuna för att få information om vad Rebeckarörelsen var. Dessa sex damer bland annat syster Kerstin invigdes som Rebeckasyster 1970 i logen nr 5 Drottning Louise Eskilstuna. Därefter blev det ett digert hemarbete för dessa systrar, för att kunna bilda en egen loge i Ludvika och låta den utvecklas. Varje loge har ett namn, som helst skall ha anknytning till något eller någon person, som har haft stor betydelse för bygden. Namnet Maria Ingelman föreslogs av syster Kerstins mor syster Maja Blom. Maria Ingelman var läkare och mycket omtyckt kyrkoherdefru med ett stort hjärta och en kärleksfull medmänniska.

Annons

Syster Kerstin var logens första Ceremonimästare, vilket hon utförde med bravur och glimten i ögat. Syster Kerstin hade många uppgifter i vår loge, bland annat som Övermästare och Rådsrepresentant, dessutom var hon medlem i Rebeckalägret nr 6 Debora.

Syster Kerstins ”anda” kommer att bevaras för all framtid i vår loge, hennes noggrannhet, stilprägel, kunskaper om Ordensarbete och framförallt för den glädjespridare, hon var. Logen nr 22 Maria Ingelmans Rebeckasystrar är tacksamma för att ha en mycket fin förebild i vår syster Kerstin. Våra tankar går naturligtvis till hennes dotter med familj och hennes barn.

Länkar svetsas samman och länkar brytes.

Så är det ju genom hela livet.

Det gör ont när en länk brister.

Det blir sår på dem som blir kvar.

Dock svetsas vi ännu mer samman

För att orka med livet och dagar vi ha kvar.

Rigmor Hedlund

Logen nr 22 Maria Ingelman

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy