Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Insändare: Det finns hopp om en nystart

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi är i ett annorlunda politiskt läge. I ett annorlunda Sverige. För många socialdemokratiska sympatisörer var Januariavtalet en stor besvikelse, nu mer än någonsin när marknadshyrorna ser ut att bli en realitet. För att behålla regeringsmakten gav man upp och plockade isär delar av den röda rosen. För mig och många andra var denna nya, nyliberala falang i riksdagen droppen.

Annons

Bilden är tagen i samband med Vänsterpartiets 1 maj-firande år 2018. Foto: Privat

Annons

Men jag kan konstatera att det finns hopp om en nystart. Hopp att den demokratiska socialismen och socialdemokratin hand i hand kan stoppa utvecklingen av det nyliberala Sverige.

Därmed uppmanar jag alla missnöjda socialdemokrater och arbetare, att nästa val byta från rosen till nejlikan. Rösta på Vänsterpartiet, om jag skall uttrycka mig mer principiellt.

Vänsterpartiet har möjligheten, med tillräckligt mandat, att plocka upp Olof Palmes bitar som Stefan Löfven tvingats kasta i soparna

En röst på Vänsterpartiet är en protest mot detta som sker just nu, samt allt liknande som kan ske i framtiden. En röst på Vänsterpartiet är en röst för det som vi i arbetarrörelsen tillsammans så gärna vill värna. Vi alla minns hur det var i Sverige för bara några decennium sedan. Vi alla minns det folkhem som den svenska socialismen byggde. Vänsterpartiet har möjligheten, med tillräckligt mandat, att plocka upp Olof Palmes bitar som Stefan Löfven tvingats kasta i soparna.

Var med och rädda den politiska vänstern. Var med och protestera mot högersvängarna. Rösta rött, rösta nejlika, rösta på Vänsterpartiet.

Gabriel Nylander, 14 år

Vänstersympatisör

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan