Annons

Annons

Annons

Borlänge

Debatt
Debatt: Svårt att kunna påverka beslut

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Mikael Hellsten

Annons

Som fullmäktigeledamot instämmer jag med Rikard Rudolfssons debattartikel som väl belyser den instängdhet som uppstått inom Borlänge kommun. Som ledamot i miljönämnd/gymnasienämnd/arbetsmarknad är min insats som förtroendevald väldigt liten att kunna vara med och påverka, samt fatta beslut på ett demokratiskt arbetssätt.

Annons

Annons

DD den 22 maj.

Den kommunala majoriteten har skapat minst två grupper som gör det politiska demokratiarbetet näst intill omöjligt för oss oppositionspolitiker som står utanför den inre kretsen.

Vi oppositionspolitiker, tillsammans med Borlänges invånare får aldrig delta i den debatt som så småningom utmynnar i förslag till beslut

Vi oppositionspolitiker, tillsammans med Borlänges invånare, får aldrig delta i den debatt som så småningom utmynnar i förslag till beslut i våra nämnder. Dessa beslut, eller som det heter på papperet, "förslag till beslut", har redan tagits av majoritetsgruppen i deras inre krets, som består av minst två olika grupperingar, lilla majoritetsgruppen och stora majoritetsgruppen! Det är därför Rikard Rudolfssons debattartikel känns så träffande och berörande för hela Borlänge.

"Den kommunala majoriteten har skapat minst två grupper som gör det politiska demokratiarbetet näst intill omöjligt för oss oppositionspolitiker som står utanför den inre kretsen", skriver debattören.

Bild: Mikael Hellsten

Ett bra exempel på inneslutningen av kommunens arbete och tjänstemännens instängdhet, är det servicecenter som man hamnar vid när man vill ha en dialog med en ansvarig person i ett ärende. Servicecentret upplevs som en isolator mellan kommun och medborgare.

Annons

Annons

Varför är det så svårt att få kontakt med den person man är direkt beroende av vid kontakten med kommunen? Varför skall jag som invånare stoppas vid en mellanhand i ett servicecenter, som inte kommer att fatta de beslut som berör mig?

Bo Bjurman

NyFramtid

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan