Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Läsartext
Insänt: Årets miljöpristagare utsedd

Detta är en läsartext.

På världsmiljödagen var det dags att avslöja vem får mottaga 2021 års miljöpris från Dalarnas Centerkvinnor.

På bilden ses, från vänster: Sara Kahl som uppvaktades, tillsammans med Linda Haglund, vice ordförande Dalarnas centerkvinnor, Hans Johansson ledamot, och Joanna Stridh, ordförande. Foto: Erik Daniels

Pristagaren Sara Kahl som driver företaget Bonden och Bananen i Falun överraskades med blommor, diplom och en summa prispengar för sitt arbete med hållbart byggande och byggnadsvård, samt det viktiga arbetet med att återställa åker och betesmark.

Annons

Annons

Sara Kahl är utbildad snickare och har i flera år jobbat med hållbart byggande och byggnadsvård. Hon driver sedan 2017 grönsaksodlingen, biodlingen och jordbruket Bonden & Bananen. Övre Glamsarvet en gammal bergsmansgård och Sara är tredje generation på gården. Hennes farföräldrar drev en mjölkgård med kor fram till slutet av 1960-talet. Nu jobbar hon på att återställa åker och betesmark. Hon odlar cirka 1000 kvadratmeter friland och 78 kvadratmeter växthus och har i dagsläget egna höns och bin, hunden Bananen, katten GW, Svärdsjöfår i genbank samt inlånade kor under sommarhalvåret.

Sara arbetar framgångsrikt för att öka den biologiska mångfalden och är en förebild som visar att det går att göra skillnad.

Prisutdelare var Linda Haglund vice ordförande, Hans Johansson ledamot och Joanna Stridh ordförande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan