Annons

Annons

Annons

Annons

Svärdsjö

Läsartext
Insänt: Fin musik av Nordin och Levgran

Detta är en läsartext.

Musik i sommarkväll hölls i Svärdsjö kyrka den 13 juli 2021. Från vänster: Eldar Levgran och Thomas Nordin. Foto: Walters Börje Edénius

Annons

Det är tradition att årligen på tisdagskvällarna under juli månad hålla Musik i sommarkväll i Svärdsjö kyrka. Denna vecka gästade Toftbysonen Thomas Nordin, som numera bor i Avesta och jazzpianisten Eldar Levgran, kyrkomusiker i Avesta.

Kyrkvärden Berit Nilsson välkomnade alla och musikerna hade satt rubriken för kvällen "Det är vackrast när det skymmer". De inledde med "Har du kvar din gamla cykel" och "Guldet blev till sand".

Annons

Annons

Thomas berättade om musiken mellan låtarna och fortsatte med "Du måste finnas".

En kort andakt med anknytning till söndagens text hölls av Berit Nilsson och unisont sjöngs den så kallade Sommarpsalmen. Duon fortsatte med en rad kända låtar och pianistens ekvilibristiska talanger kompletterade Thomas njutbara stämma till en fantastisk helhet.

Efter avtackning med blomster och stora applåder bjöds den cirka femtio personer stora åhörarskaran på "My way". Kyrkväktare var Ove Niklasson och vid orgeln Walters Börje Edenius.

Annons

Annons

Till toppen av sidan