Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Region Dalarna och kommunen vill höja vaccinationsgraden med dörrknackning: "Gott bemötande"

Nu görs riktad information för att få fler att vaccinera sig mot covid-19 i bostadsområdena Nedre Norslund och Bojsenburg i Falun.

– Vi har fått ett gott bemötande. Jättefint. Vissa har velat bjuda in oss på te, men då har vi fått avböja då vi velat gå vidare i trappuppgångarna, säger vaccinsamordnaren Ulrica Strömgren på besök i Nedre Norslund.

Text

Region Dalarna och Falu kommun informerade på onsdagen boende vid Kopparvägen i Nedre Norslund om covid-19-vaccinering. Från vänster; Hassan Ambay, bovärd på Kopparstaden, Sadik Abdi Farah, språkstödjare/tolk i somaliska, Hassan Kajal, språkstödjare/tolk i arabiska och kurdiska, Ulrica Strömgren, vaccinsamordnare för Faluns primärvård, Mats Berglund, integrationschef på Falu kommun. Saknas på bilden gör Ahmed Ibrahim, språkstödjare/tolk i tigrinja, som även han deltog i träffarna med de boende.

Bild: Mikael Johansson

Annons

Under onsdagen genomförde representanter från Region Dalarna, Falu kommun och kommunens allmännyttiga bostadsbolag Kopparstaden en lokal vaccinationskampanj på plats vid Kopparvägen i Nedre Norslund.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på dalademokraten.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan