Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Ett arbetarparti driver politik som gynnar vanligt folk

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vilket parti är egentligen arbetarpartiet? Helt plötsligt ska alla partier göra anspråk på att de minsann är det nya arbetarpartiet. Speciellt Moderaterna och Sverigedemokraterna talar gärna om sig själva som det nya arbetarpartiet. De påstår att de driver en politik för vanligt folk, en politik som ska gynna arbetarklassen.

Varför skulle ett arbetarparti driva en politik som ger arbetarklassen mindre trygghet och frihet?

För mig är det märkligt att de två partierna, som befinner sig längst ut på högerkanten, kallar sig för arbetarpartier. Om Moderaterna är ett arbetarparti, varför har de då röstat nej till varje förlängd semestervecka? Semester ger arbetare frihet. Om Moderaterna är ett arbetarparti, varför har de då röstat ja till sänkt A-kassa flera gånger? A-kassan ger arbetare ekonomisk trygghet ifall man blir av med jobbet. En sänkt A-kassa innebär en större ekonomisk oro för arbetare om de skulle bli arbetslösa. Varför skulle ett arbetarparti driva en politik som ger arbetarklassen mindre trygghet och frihet?

Annons

Annons

"För mig är det märkligt att de två partierna, som befinner sig längst ut på högerkanten, kallar sig för arbetarpartier" skriver debattören.

Sverigedemokraterna talar gott om folkhemmet och citerar mer än gärna Per Albin Hansson. Ett försök för att låta som det nya arbetarpartiet. Skulle verkligen ett arbetarparti rösta nej till skärpta åtgärder emot tidsbegränsade anställningar? Tidsbegränsade anställningar innebär en stor otrygghet för arbetare. De vill också förstatliga a-kassan, vilket skulle försvaga facket. Varför skulle ett arbetarparti driva en politik som gör facket svagare? Facket organiserar för att arbetare ska få bättre arbetsvillkor och trygghet på arbetsmarknaden.

Om Sverigedemokraterna och Moderaterna hade pratat klarspråk om att de är parti för de rika, hur många röster hade de egentligen fått?

Det är ett svek mot arbetarklassen att Sverigedemokraterna och Moderaterna kallar sig för arbetarparti, skriver debattören.

Det är ett svek mot arbetarklassen att Sverigedemokraterna och Moderaterna kallar sig för arbetarparti, när deras politik inte visar på något alls intresse för att förbättra för arbetare. Dock är det ingen förvåning att de vill påstå att det är arbetarpartier. SD och M är partier som driver en politik som gynnar de rika. En minoritet i Sverige tillhör överklassen. Om Sverigedemokraterna och Moderaterna hade pratat klarspråk om att de är parti för de rika, hur många röster hade de egentligen fått? Ett arbetarparti driver en politik som gynnar vanligt folk, höjda pensioner, höjd A-kassa, bättre arbetsvillkor på arbetsmarknaden, som ett socialdemokratiskt arbetarparti gör.

Erika Frank

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan