Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
INSÄNDARE: Inför hockeystarten – städa inte alltid trappan uppifrån!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Har man en dammsugare så kan man börja städa trappan var som helst, menar insändarskribenten. Längst upp förstås eller mitt i eller i botten.

Annons

Man ska alltid sopa trappan uppifrån är en devis sprungen ur en tid då inte dammsugare fanns.

Då var det ju sant.

Men har man en dammsugare så kan man börja städa trappan var som helst, längst upp förstås eller mitt i eller i botten.

När hockeylag efter några usla matcher konstaterar att man inte tagit en enda poäng och tabelläget visar en jumboplats med uppenbar risk att åka ur serien, ja då sparkar man coachen, tränaren ... alltså städar trappan uppifrån.

Annons

Annons

Jag hade önskat att dessa "krislag" många gånger hade gjort annorlunda och istället sparkat spelare för det är ju oftast dom som underpresterat och inte lyckats med assist eller målgörande, men alltid är det tränaren som får gå och ofta eller många gånger så blir det inte ett dugg bättre för man har ju samma usla gäng på isen.

Skriv i anställningskontraktet med spelarna att klubben har rätt att sparka spelaren med omedelbar verkan om inte spelaren levererat x antal assist och x antal mål eller x antal brytningar och så vidare. Och man ska kunna sparka utan att behöva ersätta spelaren.

Man städar således där problemet oftast sitter, hos de underpresterande spelarna på isen, divorna och de högavlönade Jag anser samma sak förstås när det gäller fotbollen som jag följer i alla ligor i Europa där det ju är ännu värre och där spelarna på plan nästan aldrig har något ansvar i att dom spelar uselt och att segrarna uteblir och laget degraderas.

Vems fel?

Sven Oskar Herbert Lind

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan