Annons

Annons

Annons

Mora

Insändare
INSÄNDARE: Öppet brev till samtliga politiska partier i Mora Kommunfullmäktige

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten förordar att Östersundsmodellen ska användas även i Mora. Här i bild ser man kommunhuset i Östersund.

Bild: Lars Ljungmark, Arkivbild

Annons

Det måste till en bättre dialog i  Mora mellan beslutsfattarna i Mora kommun och kommuninvånarna. I dag verkar det som det är konsulter som styr kommunen. Förslag som flytt av bibliotek och byggande av ett sexvåningshotell på skolområdet Stranden, har upprört många.

Mora kommun var tidigare en välordnad och stabil kommun. Om ett år är det val.  Därför behövs det nya och bättre informationsvägar mellan beslutsfattarna och våra invånare.

Annons

Annons

För min del förordar jag ”Östersundsmodellen” som dessutom är förenlig med kommunlagens regelverk. Jag skall här beskriva denna modell  från en annons ifrån en av Jämtlands tidningar:

”Kommunstyrelsen sammanträder. Tisdagen den 22 aug 2017 sammanträder Kommunstyrelsen kl 08.30 i Domsalen, Rådhuset, Östersund. Sammanträdet är öppet för press och allmänheten från kl.09.00. Allmänhetens frågestund klockan 13.00."

I Östersund så kan den som är intresserad av kommunens verksamhet få höra hur de olika förtroendevaldas åsikter vägs in  i den kommunala verksamheten. Dessutom möjlighet till frågor från allmänheten.

För att få ett bättre samtalsklimat i Mora kommun är det därför av stor vikt att få de olika partiernas synpunkter på ”Östersundsmodellen” och om och när de är beredda att införa den i Mora kommun.

Enligt min mening kommer detta att bli ett framgångsrecept för den kommunala demokratin och våra kommunmedborgare i Mora kommun

Självklart kan denna arbetsordning även införas i samtliga dalakommuner.

Jag ser nu fram emot  svar från de politiska partierna i Mora kommun. Det gör också läsarna av denna tidning.

Arne Pettersson, tidigare förtroendevald  i Mora kommun och lt Dalarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan