Annons

Annons

Annons

SCA-cupen 2021

Han följer Mora året om – draget Mathias Andersson vill se: "De måste för att orka"

Vill ni veta vad som sker bakom kulisserna i Mora IK?

Fråga Mathias Andersson, han är den reporter som skriver allra mest om Mora IK och kliver nu in i sin andra raka säsong som Mora-reporter.

Alldeles snart är det dags för livesända SCA-cupen där Mathias kommer ha en nyckelroll.

– Håll koll på MacIntyre där, säger Mathias Andersson kort och gott.

Text

Mathias Andersson laddar upp inför livesända SCA-cupen.

Annons

Storsatsningen på Mora IK går inte att missa. Vi sänder exempelvis Moras samtliga träningsmatcher den här försäsongen, och där är SCA-cupen kronan på verket.

Den klassiska turneringen sedan 1974 ska avgöras – där alla Moras matcher sänds här hos oss. Mathias Andersson gör sin andra raka säsong som Mora-reporter, och finns alltid med där det händer, när det händer. Antingen smattrar han ner initierade texter bakom tangentbordet, eller står som kommentator eller expert i en studiosändning om Mora IK.

Mathias är laddad till tänderna inför Moras matcher i Sundsvall, men är också tydlig med att han gärna ser en förändring i laget.

– Jag skulle vilja se någon fler förstärkning, då skulle det se riktigt bra ut. Nu har Mora tappat Adam Masuhr och Viktor Amnér på kort tid. Om Mora ska orka med och tampas mot de bästa lagen behöver backsidan förstärkas.

Annons

Annons

I nuläget har Mora IK kommunicerat att de "sitter lugnt i båten", men att dörren inte är stängd till nyförvärv. Det är därmed inte någon aktiv jakt på ersättare till den rutinerade backduon – i alla fall är det inget som kommuniceras.

Backsidan till trots, så menar Mathias Andersson att Mora IK har något riktigt spännande på gång.

– Mora har fått behålla grundstommen och många av spelarna som drev Mora framåt förra säsongen. Förlängningarna av Daniel Ljungren och Johan Persson är extremt viktiga förlängningar.

Johan Persson är en nyckelfigur, och en viktig förlängning för Mora IK den här säsongen.

...lika så är det med Daniel Ljungren, menar Mora-reportern Mathias Andersson. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Mora IK har tappat viktig spets inför säsongen i form av Ludvig Larsson och Oskar Ståhl-Lyrenäs. Det är fakta, men lika sant är det att flera intressanta ersättare har plockats in.

– Bobby Macintyre har redan öst in poäng och jag tror inte att man fått se Emil Oksanen från sin bästa sida ännu. Vi ska komma ihåg att han inte spelade så mycket under förra säsongen, där behövs tålamod, men visst finns det potential.

Om värvningarna når full potential, hur långt kan Mora IK ta sig den här säsongen.

– Jag tror man kan nå topp fem. Det känns som Mora är ett av sex till sju lag som kan fajtas om första placeringarna. Nyckeln är att de bästa spelarna behöver vara friska, men samtidigt tycker jag Mora har en större bredd i år, säger Mathias Andersson och fortsätter:

Annons

– De ska utmana om topp fem, sedan kan allt hända i slutspelet.

Annons

Mathias Andersson bevakar Mora IK på nära håll. Foto: Stefan-Rämgård-Östlund

På onsdag drar SCA-cupen igång och Mora ställs mot Sundsvall i första mötet. Mathias Andersson hoppas få se flera intressanta enheter direkt.

– Jag vill gärna se att fler kedjor och formationerna börjar hitta kemi, att man börjar se strukturerna. Mora säger att de vill spela högintensivt med en hög forecheck. Man ska ha upp till fem spelare i anfallen, därför tror jag att vi kommer få se en intensiv och fartfylld hockey. Det här blir det stora testet inför grundserien.

Peka ut en spelare Mora-supportrarna bör hålla ögonen på.

– Bara en? Då måste jag säga Bobby MacIntyre. Han har sett så bra ut. Jag tycker han har en jäkla finess, spelskicklighet och är en riktig playmaker. Han kan både slå fina passningar men också uppenbarligen göra snygga mål.

Så gör du för att se matcherna i SCA-cupen:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på DT.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder och alla plusmärkta artiklar på vår sajt. Vill du bli prenumerant, blir du det här.

Annons

Mathias Andersson, här med Modo-experten Pelle Hägglund under SCA-cupen 2020. En turnerings som sänds live hos oss även den här säsongen, med start på onsdag.

Bild: Andreas Lidén

SCA-CUPEN, 8 – 11 SEPTEMBER

Annons

Onsdag

Modo Hockey – IF Björklöven 19:00, Hägglunds Arena - sänds ej

IF Sundsvall Hockey – Mora IK 19:00, Brandcode Center – sändningsstart 18.40

Fredag

IF Sundsvall Hockey – Modo Hockey 16:30, Brandcode Center – sändningsstart 16.10

Mora IK – IF Björklöven 20:00, Brandcode Center - sändningsstart 19.40

Lördag

IF Sundsvall Hockey – IF Björklöven 13:00, Brandcode Center – sändningsstart 12.40

Modo Hockey – Mora IK, 16:30, Brandcode Center – sändningsstart 16.10

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan