Annons

Annons

Annons

Ludvika Centrum

Nu drar festen igång – Scensommar bjuder på något för alla: ”Hoppas bli återkommande”

Nu drar festen snart igång. Pandemin har visserligen ställt till det så att planerna fått justerats lite, men helgens ”Scensommar” har ett fullspäckat program ändå.
– Ja, det kommer att finnas något för alla. Allt från kulturfrukost till epa-häng och käpphästtävling, berättar Veronica Lindgren på Unika Ludvika.

Text

Annons

Telefonerna ringer ideligen. Det är bråda dagar för Veronica Lindgren och Alexandra Magnusson på Unika Ludvika inför helgens efterlängtade ”Scensommar”.

Det ursprungliga programmet har fått bantats lite, då förhoppningarna om att de kvarvarande restriktionerna runt coronapandemin skulle lyftas den 1 september, gick i stöpet. Men det blir ett digert program ändå.

Redan på fredagseftermiddagen drar det igång med bland annat basketturnering och epa-häng på Väsmanstranden. Polisens "epa-expert" kommer att vara på plats för att svara på frågor. Fritidsgårdarna flyttar ut och erbjuder aktiviteter som sumobrottning, airhockey - och för den som vågar testa går det att försöka hålla sig kvar på en mekanisk rodeotjur. På stora scenen vid Garvarns torg ska Ludvikas starkaste utses och på Hammarbacken har VBU filmpremiär utomhus.

Annons

Annons

Unika Ludvikas Alexandra Magnusson och Veronica Lindgren är förväntansfulla inför helgens arrangemang.

Bild: Anette Larsson

Lördagen drar igång med morgonyoga vid Väsmanstranden och en timme senare blir det kulturfrukost på Roths äng. Med egen medhavd frukost och något att sitta på kan man njuta av visor av Ellinor Brolin och ta del av berättelsen om Carl Roth.

Vid två tillfällen, 12.00 och 16.00, blir det FMX-show med proffsåkaren Fredrik "Frog" Berggren som visar freestylemotocross med hopp och trick som får betraktaren att häpna.

Fredrik "Frog" Berggren, proffsåkare i freestylemotocross, visar hopp och trick som får det att pirra i magen. Foto: Morten Holm/NTB/TT

Från scenen vid Garvarns torg bjuds det på musik och dans hela dagen. Det blir argentinsk tango, folkdanser och en svängig show med Fredagskören. Buktalarparet "Zillah & Totte lockar till skratt och kvällen avslutas med spelningar av olika lokala band.

Roliga buktalarparet "Zillah & Totte" underhåller stora som små. Foto: Leif R Jansson/TT

I trädgården vid gamla tingshuset bli det aktiviteter för barnen under stor del av lördagen. Hoppborg, hästpyssel och möjlighet att ta körkort för elbilar för barn är några exempel.

Annons

– Det är roligt att så många vill vara med och bidra, säger Alexandra Magnusson.

– Ja, det är en ynnest att få jobba med det här när alla är så positiva. Allt från gata-park som ställer upp och flyttar på blomlådor till företagare och föreningar som ställer upp med sitt, säger Veronica Lindgren.

Annons

Idén till "Scensommar" är sprungen ur jubileumsfestligheterna 2019. Förra året satte pandemin stopp för planerna och även i år har mycket varit osäkert. De tänkta dragplåstren, popikonerna Tommy Ekman från Freestyle och Micke Syd från Gyllene tider, har Unika Ludvika tvingats boka av. In i det sista hoppades man, men eftersom pandemirestriktionerna ligger kvar med ett maxantal av 600 personer vid stående publik utomhus valde man att backa.

– Det kändes inte som att vi kunde garantera det, säger Alexandra.

Arrangemanget är tänkt att bli återkommande, och förhoppningsvis lite större redan nästa år.

– Det märks att det finns ett uppdämt behov av att det händer något. Uppslutningen är stor och vi har förberett oss så mycket det går, nu är det bara att hålla tummarna för att vi får vädret med oss, säger Alexandra Magnusson.

– Vi hoppas att Ludvikaborna ger sig ut och tar del av festen, säger Veronica Lindgren.

Fotnot: För fullständigt program över helgens aktiviteter, se unikaludvika.se

Här i trädgården vid gamla tingshuset kommer det att sjuda av liv med massor av aktiviteter för barn i åldrarna 2-12 år på lördag, berättar Unika Ludvikas Veronica Lindgren och Alexandra Magnusson.

Bild: Anette Larsson

Annons

Bild: Anette Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan