Annons

Annons

Debatt
Debatt: Hur ska Sverige nå klimatmålet?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"Många frågar sig, hur vi ska agera för att motverka miljöförstörelsen? Ja, inte är det genom att skövla skogarna, som är vårt skydd mot luftföroreningar", skriver debattören. Foto: arkiv

Annons

Många frågar sig, hur vi ska agera för att motverka miljöförstörelsen? Ja, inte är det genom att skövla skogarna, som är vårt skydd mot luftföroreningar.

Nu låter man utländska företag från Tyskland, Kina och flera andra länder komma hit och i rask takt meja ned våra värdefulla skogar för att kunna bygga vindkraftsparker.

Nu låter man utländska företag från Tyskland, Kina och flera andra länder komma hit och i rask takt meja ned våra värdefulla skogar för att kunna bygga vindkraftsparker

Vindkraftsverken alstrar el bara när det blåser, och det går inte att lagra strömmen. Efter några decennier har de tjänat ut och får skrotas, en process, som kräver mycket arbete och stora kostnader. Kvar ligger ett ödelagt område, som inte återhämtar sig under vår livstid. Växt- och djurliv är utplånat, och landskapet är förfulat.

Annons

Kvar ligger ett ödelagt område, som inte återhämtar sig under vår livstid. Växt- och djurliv är utplånat, och landskapet är förfulat

Annons

Den renaste elkraften utöver vattenkraften är kärnkraften. Nutida forskningsrön visar, att avfallet går att återanvända. Men i stället för att utnyttja den nya tekniken och förbättra alstrandet av kärnkraft, håller de styrande fast vid beslutet om att lägga ned tillverkningen av kärnkraft. Alltså lägger man ned fullt fungerande kärnkraftverk och fortsätter att gräva ned avfallet, vilket är förenat med stora problem. För närvarande kommer en stor del av den elkraft vi använder från kärnkraften, och om den möjligheten försvinner, behöver vi utrota en stor del av våra svenska skogar. Därmed ökas mängden av koldioxid i atmosfären, och detta bidrar till att öka växthuseffekten. Dessutom får vi ett förfulat landskap, som vi lämnar efter oss till kommande generationer.

Brita Skedung

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy