Annons

Annons

Debatt
Insändarreplik: Var glad Lasse Wikars!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

DD 9 september.

Annons

Som biolog och naturvetare vet du att CO2, koldioxid är nödvändigt för allt liv här på jorden. Många rapporter från bland annat olika FN organisationer vittnar om att skördarna och tillgången på mat blivit högre och öknarna mindre under senare år.

Högre halt av CO2 "gödslar" växterna och gör att de kräver mindre vatten, vilket ju utnyttjas av odlare som tillsätter denna gas till sina växthus. Mer växtlighet ger även bättre förutsättningar för djur och insekter och ökar mångfalden. Och även varmare klimat bidrar till ökad växtlighet och mer mat och att fler människor överlever. Det finns skäl till att fler människor bor där det är varmare klimat än i polarområden på jorden.

I din insändare i DD den 9 september säger du att du är för fria debatter, men avfärdar en tidigare debattartikel som inte stämmer med dina åsikter. Det gör du utan att bemöta sakfrågorna i den artikeln utan skriver bara "när det gäller människans klimatpåverkan är vetenskapssamhället, med få undantag, eniga. De invändningar mot dagens kunskap …har bemötts med fakta och avfärdats." Det är ingen debatt av artikeln utan visar mer på att du inte är insatt i sakfrågorna utan bara "tycker som andra". Som naturvetare bör du känna till att det varit flera grader varmare i Sverige tidigare (enligt SGU, Historiska museet med flera) och det har inte orsakat något "nödläge". Så var glad att CO2 ökar med några ppm per år och berikar mångfalden och motverkar svälten i världen.

Annons

Annons

Mer sakfrågor i debatten

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy