Annons

Annons

Insändare
Insändare: Dags att ta kontakt med beslutsfattarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: arkiv

Annons

Vi är mer än 70.000 personer i Dalarna som är över 65 år och det är många som är angelägna om att känna trygghet och tillit till de som styr och ställer i Region Dalarna och i våra 15 kommuner i länet. Därför är det viktigt att vi redan nu skriver till Region Dalarna och de politiska partier som är verksamma i våra kommuner för att få deras beskrivning av vilka initiativ de tagit och genomfört under den period som gått.

Det är även av intresse att få vetskap om de initiativ som tagits till nerdragningar och besparingar inom äldreomsorgen och hur partiet har agerat i ett sådant läge. En viktig frågeställning är även hur ofta partiet besvarar pensionärerna för att de ska kunna inhämta kunskaper och erfarenheter? Hur många inbjudningar till pensionärer har det hittills varit under innevarande mandatperiod?

Annons

Vi vet att regeringen gett stora ekonomiska bidrag till Region Dalarna och våra 15 kommuner. Det är därför värdefullt att få uppgifter om hur stora belopp som finansieras genom den egna landstingsskatten som kommunskatten.

Annons

Region Dalarnas hus på Myntgatan i Falun. Foto: arkiv

Jag är fullt övertygad om att det är många som anser att det är angeläget att få en faktaredogörelse från våra makthavare angående vad de åstadkommit för vår stora grupp. Vi är angelägna om att politikerna fattar beslut som blir till gagn för oss alla och nu är det dags att få kontakt med dem. För min del kommer jag att föreslå att PRO-föreningen i Mora påbörjar detta arbete som i sin tur skall vägleda oss hur vi skall rösta i september 2022.

Annons

Arne Pettersson

Mora

Arne Pettersson. Foto: arkiv

Annons

Foto: arkiv

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy