Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Insändare: Bilister - tänk på oss mopedister!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Mopedister; långsamma och bara i vägen."

Känns det igen? Ingen verkar tänka på att mopedister är en vad man kallar oskyddad trafikant. Respekten till oss mopedister från bilister har bara liksom domnat bort med årens gång. De som ska bli mopedister, som sitter i lektionssalen på trafikskolan, uppmanas att ha extra koll - eftersom bilister inte visar någon typ av hänsyn till oss.

Annons

Bilister visar ingen hänsyn till oss mopedister, skriver insändarskribenten. Foto: arkiv

Annons

Jag har själv varit nära att bli påkörd av en lastbil när jag körde i en rondell

Jag har själv varit nära att bli påkörd av en lastbil när jag körde i en rondell. Denna text kanske aldrig hade skrivits om jag hade kört lite snabbare. Jag vet att jag kan hålla min hastighet i cirka 40 kilometer i timmen. Problemet, som kunde ha slutat med min död, är att bilister och andra skyddade trafikanter inte kollar ordentligt. De bara gör och hoppas på det bästa.

Om jag nu hade blivit påkörd, vem hade blivit skadad? Jag eller föraren i lastbilen? Jag självklart. Att få fyra ton vikt över sig innebär en säker död.

Som tur var slapp jag det, men bara tanken av att jag lika gärna inte skulle kunna vara här idag, det är skrämmande.

Jag vet inte hur det är för er andra mopedister, men den tanken har slagit mig flera gånger. Så till alla mopedister där ute; ta det försiktigt så ni slipper trubbel!

Jag vill uppmana alla bilister, lastbilschaffisar och busschaufförer att ha lite extra koll i framtiden så att jag och alla andra mopedister kan köra utan att behöva ha i åtanke att "det här kanske är det sista jag gör".

Mopedisten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan