Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Insändare: Curlingföräldrar?!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag är en tant som förvånar mig storligen att allt fler så kallade EPA-traktorer kommer glidande förbi ute på vägarna.

"Tror föräldrar att man kan köpa sina barn genom prylar, att en EPA-traktor ska förhindra droger och alkohol?", skriver signaturen "Mormor".

Bild: TT, Arkivbild

Ungdomar som kör dessa fordon är femton år och uppåt. Skolgårdarna på högstadiet blir alltmer fullproppade av dessa fordon, som har en varningstriangel baktill, men är helt vanliga bilar. Det är Volvo kombi, BMW och andra bilar som är omgjorda till att köra 30-50 kilometer i timmen.

Annons

Annons

Vem betalar dessa bilar och bensin? Vad ger man för signaler som vuxen? Kanske att: färdigstekta "sparvar" flyger rakt in genom käften utan någon prestation, naturlig motion behövs inte, klimatproblem finns inte, att spara pengar till något vettigt som ett körkort behövs inte, med mera.

Tror föräldrar att man kan köpa sina barn genom prylar, att en EPA-traktor ska förhindra droger och alkohol?

Tror föräldrarna att barnen är oskyldiga änglar som blir ännu bättre människor genom dessa fordon, som nyttjas på alla möjliga olika sätt, till exempel genom att köra runt och söka orienteringskontroller (på gymnastiklektionen) med att sända ut en medåkande kompis som stämplar kontrollerna genom att gå ut några extra steg ifrån bilen.

Kanske forslas diverse drycker och tabletter?

Naturligtvis finns bra motorintresserad ungdom också, men min känsla är att många ungdomar inte är mogna för dessa fordon, och förstår inte baksidan av alla nackdelar som detta för med sig.

Mormor

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan