Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: En sorgens dag för Dalarnas unga

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"S och V för en plakatpolitik som inte kommer leda till annat än att hjälpen för våra unga och deras familjer än en gång förhalas och de tillåter att lidandet får fortsätta ytterligare."

Bild: Gabriel Ehrling Perers

Annons

Många frågor rör sig nu hos besvikna föräldrar, barn, mor- och farföräldrar som förtvivlat stått vid sidan av unga som lidit i det tysta länge nog. Små trasiga själar, som S och V nu än en gång lämnar i sticket.

De skulle efter beslutet vid regionfullmäktige den 4 oktober äntligen få snabbare hjälp, större eget inflytande och makt över sina egna liv. S valde dock att yrka på återremiss. Därmed utgör man ett hot mot folkhälsan eftersom man vill förvägra unga med psykisk ohälsa och deras familjer möjligheten att själva fatta viktiga beslut om sin vård.

Hur S och V kan se väljarna i ögonen efter måndagens utspel vid regionfullmäktige övergår allas förstånd

Annons

Hur S och V kan se väljarna i ögonen efter måndagens utspel vid regionfullmäktige övergår allas förstånd.

Annons

S och V för en plakatpolitik som inte kommer leda till annat än att hjälpen för våra unga och deras familjer än en gång förhalas och de tillåter att lidandet får fortsätta ytterligare.

Under tisdagen skulle nämligen beslutet om att införa vårdval för barn- och ungdomspsykiatrin tas vid Regionfullmäktige. Efterlängtat av våra unga och deras familjer. Motarbetat av den opposition som glatt låter entreprenörer bygga regionens fastigheter, men med en dåres envishet vägrar låta entreprenörer driva andra delar av regionens verksamheter.

Att begära återremiss - att ärendet behandlas ytterligare innan beslut - trots att S och V är väl medvetna om att utfallet kommer att bli detsamma - är bara ett sätt för de uppmärksamhetstörstande partiföreträdarna att förhala beslutet. Möjligen gör de så i tron att de förstör för Dalasamverkan. Det är i och för sig ett sätt att se på saken.

Vi i Dalasamverkan däremot, som verkligen lyssnat på vittnesmålen från desperata föräldrar och släktingar till de barn och ungdomar som mår så dåligt att de i många fall inte vill leva längre och som inte blundar för hur verkligheten ser ut, har kraftsamlat för att besluta om förändring på riktigt för barn- och ungdomspsykiatrin. Vi kan bara beklaga från djupet av våra hjärtan att ni nu på grund av S och V måste vänta ytterligare månader på förändring, alla ni som redan väntat för länge.

Annons

Men var så säkra, vi kommer inte svika våra unga som behöver hjälp. Det kan innebära ett extra regionfullmäktige om så krävs - för nu ska tillgängligheten förbättras.

Ulf Berg (M)

Sofia Jarl (C)

Christer Carlsson (M)

Lisbeth Mörk-Amnelius (DSP)

Birgitta Sacrédeus (KD)

Svante Parsjö Tegnér (L)

Kerstin Lundh (MP)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy