Annons

Annons

Annons

Ludvika

Läsartext
Insänt: Pastor Sara Klintemyr välkomnades i Högbergskyrkan

Text: 

Detta är en läsartext.

Vid en högtidsgudstjänst i söndags installerades Sara Klintemyr som pastor i Högbergskyrkan. Equmeniakyrkans regionledare för region Mitt, PO Byrskog, talade till Sara och församlingen om det gemensamma ansvaret för arbetet i församlingen. Några församlingsmedlemmar bidrog med bibelläsning och bön.

Equmeniakyrkans regionledare för region Mitt, PO Byrskog, välkomnade Sara Klintemyr som pastor i Högbergskyrkan. Foto: Gudrun Jacobsson

Annons

Annons

De många gudstjänstbesökarna fick lyssna till sång av församlingens kör och duettsång av ungdomar. Barnen fick prova att balansera på en planka som symbol för livsvägen men också att ta emot hjälp för att klara att hålla balansen.

Vid det efterföljande kyrkkaffet, efterlängtat efter pandemiuppehåll, kändes glädjen påtaglig över att församlingen nu har en pastor på plats i Högbergskyrkan och i Ludvika. Ungdomarna hälsade Sara välkommen med en bokstavsramsa och flera församlingsmedlemmar framförde välkomsthälsningar. Representanter från Korskyrkan och från Ludvika Församling hälsade Sara välkommen till den ekumeniska gemenskapen och överlämnade välkomstgåvor.

Tacksägelsedagen blev en verklig högtid där tacksamheten och glädjen över den nya pastorn stod i centrum.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan