Annons

Annons

Annons

Insändare
Riktig vinstlott att skaffa elbil!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ja, det är onekligen en tuff tid som vi lever i. Vi står inför mänsklighetens största utmaning någonsin, att på några få år få ner koldioxidnivåerna i atmosfären. Många privatpersoner, kommuner och företag tar situationen på största allvar. För några år sedan så testade jag mitt egna klimatavtryck på WWF.se hemsida (Klimatkalkylatorn). Jag fick en smärre chock när det visade sig att jag levde som om det fanns fyra jordklot!

Annons

Annons

Jag är nöjd eftersom jag kör för två kronor milen, behöver inte byta olje- eller bränslefilter, inte byta olja vid service, inte byta kamrem, bara 360 kronor i skatt per år

Det var främst mina pendlingsresor med en dieselbil som var den stora boven. Jag måste tyvärr pendla 6 mil om dagen i mitt jobb. Nu har jag köpt en begagnad elbil ( 2018 års modell, inköp under 150.000 kronor). Jag är nöjd eftersom jag kör för två kronor milen, behöver inte byta olje- eller bränslefilter, inte byta olja vid service, inte byta kamrem, bara 360 kronor i skatt per år, service behövs bara vartannat år. Allt detta spar jag pengar på. Man har dessutom minskat mängden kobolt i batterierna med cirka en tredjedel. Det är dessutom batterigaranti i åtta år.

Nu kan jag pendla utan att släppa ut en massa föroreningar! Jag själv är bördig från Jämtland och mina släktingar kör både motorsågar och skotrar på el. Går hur bra som helst!

Vi får inte ge upp!

Det är en riktig vinstlott att skaffa elbil, skriver insändarskribenten.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan