Annons

Annons

Annons

Debatt
Landsbygden måste utvecklas

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Partiet NyFramtid och folket på landsbygden vill utveckla sina hembygder och räds inte förändring om det handlar om utveckling!

Man ska till exempel se småskolorna i kommunens ytterområden som en tillgång. Och även öppna redan stängda byskolor för att stimulera tillväxten. Foto: TT

För att människor ska må bra har familje- och samhällssituationen i närsamhället en väsentlig roll genom kvalitativ och fungerande service inom olika områden. Det är inom dessa områden som politiken kan hjälpa landsbygden att utvecklas. Man ska till exempel se småskolorna i kommunens ytterområden som en tillgång. Och även öppna redan stängda byskolor för att stimulera tillväxten. Man ska se till att Borlänges stadsnät byggs ut även där man inte når rätt antal anslutna, detta för att stimulera företagande.

Annons

Annons

Politikerna slåss inte för att utveckla den, utan för att bevara den. Det är det som är problemet!

De som lever på landsbygden lever i stor utsträckning av ekonomiska värden som skapas av naturen. Kommunen ska genomsyras av ett praktiskt och klokt miljöarbete. Man ska bland annat stimulera ökningen av insekter, humlor och bin genom att planera för mer ängs- och planteringsmark samt ha en plan för ökad trädplantering. Här är kommunens ytterområden viktiga områden för ändamålen.

För att kunna utveckla landsbygden i kommunen vill partiet NyFramtid göra det lättare att bygga bostäder, både för privatpersoner och för byggföretag. Kommunen bör möjliggöra bostäder där medborgarna vill bo. En tidig dialog med närboende ska minska antalet överklagningar. Vid planering av större nybyggnationer ska närliggande mark- och fastighetsägare tillfrågas för synpunkter innan planarbetet påbörjas. De bör även vara delaktiga genom hela processen. Kommunen behöver bli bättre på att kommunicera och äganderätten ska respekteras.

Det är det urbana som är normen bland människor i dag – de ogillar inte landsbygden och vill gärna besöka den och då ska den se ut på ett visst vis. Och Politikerna slåss inte för att utveckla den, utan för att bevara den. Det är det som är problemet!

Henrik Anderson

Partiet NyFramtid

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan