Annons

Annons

Annons

Borlänge Centrum

Manifestation mot våld mot kvinnor: "Viktigt att man stöttar det här"

En manifestation mot våld mot kvinnor arrangeras på Sveatorget i Borlänge under torsdag till lördag. 13 par röda skor ställs på torget, som en symbol för att 13 kvinnor mördades i parrelationer i Sverige förra året. Internationella Kvinnoföreningen Borlänge har öppet i sin lokal på Sveatorget och hoppas att många kommer till Orange Days, som arrangemang kallas. "Det är viktigt att visa att man stöttar det här", säger Annacari Berglund.

Text

Här på Sveatorget blir det arrangemanget Orange Days. Det inleds på torsdag med att Kvinnojouren och Tjejjouren Dalia har manifestation mot våld mot kvinnor. Carola Michaelsdotter, verksamhetschef Kvinnojouren Borlänge och Tjejjouren Dalia, Annacari Berglund, Internationella Kvinnoföreningen Borlänge och Sofia Käck, Kvinnojouren Borlänge.

Bild: Ilse Vornanen

Annons

Orange Day, torsdagen den 25 november, är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor och flickor. Den här internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor instiftades av FN:s generalförsamling år 1999.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan