Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi kommer alltid kämpa för naturen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

I onsdags var det omröstningar i riksdagen, som de flesta kanske märkte, om ny statsminister och om nästa budget.

Den budget som Miljöpartiet hade varit med och förhandlat om röstades inte genom. Det är flera miljarder kronor som skulle ha använts till att skydda Sveriges sista naturskogar, och till att effektivisera energianvändningen vilket är otroligt viktigt nu när vi har pågående klimatkris.

Annons

Annons

Jaja, nu blir det ingenting av det. Så väldigt synd.

I budgeten totalt var det dessutom knappt en procent som skulle ha gått till klimat och natur, så det är småpengar i sammanhanget.

Nu jublar de som älskar kalhyggen och att elda för kråkorna

Obegripligt för oss är att inga andra partier i riksdagen vill lägga pengarna som behövs för att skydda naturen, den natur som människorna säger att de tycker om men förstör allt mer. Fast tillväxten är stor finns det ändå aldrig pengar till naturskydd. Hur många skogsägare väljer att frivilligt låta bli att avverka gammelskogar om de inte får ekonomisk ersättning? Nu jublar de som älskar kalhyggen och att elda för kråkorna. Vi andra får samla krafterna och försöka få en riksdag efter nästa val där fler bryr sig om naturen.

Maj Ardesjö

Richard Holmqvist

Birgitta Pettersson Frank

Karolina Brosche

Maria Petri

Miljöpartiet Falun

Det är obegripligt att inga andra partier i riksdagen vill lägga pengarna som behövs för att skydda naturen. Foto: TT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy