Annons

Annons

Annons

Livesänd skidsatsning

Oskar Svensson gör comeback i Bruksvallarna – Sporten livesänder avgörande testet

Tidigare under säsongen blev det klart att DT , DD och AT satsar stort på livesänd skidåkning.
Till helgen livesänds de första tävlingarna från Bruksvallarna – med en storstjärna från Falun på startlinjen.

– Det är ju alltid kul att tävla på hemmaplan när möjligheten ges, säger sprintstjärnan Oskar Svensson inför säsongen.

Text

Sporten livesänder både sprintloppet med Oskar Svensson på lördag och distansloppet på söndag från Bruksvallarna.

Inbäddat innehåll

I april livesändes SM på längdskidor vilket intresserade många av prenumeranterna på DT, DD och AT. De lokala tidningarna satsar tillsammans med Expressen stort på livesända skidtävlingar den här säsongen. Tack vare samarbetet med Svenska Skidförbundet kan hela 20 tävlingsdagar erbjudas i vinter. Och den första sker redan till helgen där det blir sändningar både lördag och söndag från Bruksvallarna.

Annons

Annons

Under lördagen väntar sprinttävlingar och där ställer en av Sveriges största sprintåkare upp, nämligen Oskar Svensson. Landslagsåkaren väljer att ladda om i Bruksvallarna och hoppas få goda svar inför fortsättningen.

I en tidigare intervju har Oskar Svensson berättat att svaren han får i Bruksvallarna kan avgöra om det blir start i OS.

– Jag har haft lite problem fram och tillbaka med en rygg som krånglat under en tid nu. Jag fick bakslag i förra veckan. Det spänner ihop och låser sig, sa Svensson förra veckan.

LIVE-TV: Se Oskar Svensson under sprinten i Bruksvallarna här

Svensson får alltså läggas fokus på sprintloppet under lördagen i Bruksvallarna. Istället för att göra upp med hela världseliten för han istället tampas med de svenska åkarna på hemmaplan.

Efter helgens test i Bruksvallarna tar Oskar Svensson ett beslut om han åker till Lillehammer som blir ytterligare ett viktigt test inför OS som stundar efter årsskiftet.

Annons

Sporten livesänder både sprintloppet på lördag och distansloppet på söndag från Bruksvallarna.

Annons

Oskar Svensson.

Bild: Bildbyrån

Landslagsåkaren Oskar Svensson har tidigare berättat att han är glad över den satsning på livesänd skidåkning som DT och DD gör den här säsongen.

– Det är förstås jätteroligt att den här satsningen görs så att ännu fler kan upptäcka de här tävlingarna som körs runt om i Sverige. Jag hoppas att många passar på att titta, säger Oskar Svensson inför den livesända premiären.

Ett stort antal åkare från Dalarna finns med inför tävlingarna i Ruka. Gustav Eriksson, Jonas Eriksson, Karl-Johan Westberg, Edvin Anger, Moa Hansson och Sofia Henriksson är några av de som sticker ut. Här är de fullständiga startlistorna.

Oskar Svensson avstod tävlingarna i Ruka på grund av en krånglande rygg. Nu hoppas han få fina svar under lördagens livesända sprint i Bruksvallarna.

Annons

De längdtävlingar som sänds är bland annat alla tävlingar inom den nationella seniorcupen, (numera Smart Energy Cup) och SM-avslutningen. Detta innebär i nuläget att hela nio nationella tävlingar och över 20 tävlingsdagar från i början av december till senare delen av april kommer livesändas. Fler tävlingar kan dessutom tillkomma under säsongen.

Här är de livesända tävlingarna:

4-5 december: Nationella seniorcupen, Bruksvallarna.

7-9 januari: Nationella seniorcupen/Skandinaviska cupen, Falun 14-15 januari: BAUHAUS Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Nationella seniorcupen, Torsby

19-20 februari: Nationella seniorcupen, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Nationella seniorcupen/BAUHAUS Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan