Annons

Annons

Annons

Europacupen i Skiworld Ahrntal

Fostrade i Malungs talangfabrik – jagar pallplats i Europacupen

I början av året skördade Malungs talangfulla åkare medaljer under junior-VM i bulgariska Bansko.
Nu är det dags för nya utmaningar i Sydtyrolen – och du kan som prenumerant se tävlingarna direkt på vår sajt.

Text

Moa Boström Müssener och Hanna Elfman kan du som prenumerant följa direkt från Ahrntal i Sydtyrolen. Bild: STSA

Annons

Malung-Sälens skidgymnasium fortsätter att utbilda vassa alpina skidåkare. Årligen skolas många av Sveriges allra bästa alpina skidåkare just där, vilket den årliga medaljskörden på nationell nivå är ett tydligt bevis på.

Två av de senaste talangerna är Hanna Aronsson Elfman och Moa Boström Müssener som tog både guld och silver under junior-VM tidigare under året.

Annons

Nu väntar nya tuffa lopp för den talangfulla duon, i tävlingar du som prenumerant kan se direkt här på sajten under både onsdagen och torsdagen. Nästa utmaning står den svarta pisten i Goasleitn för. Skidområdet är Skiworld Ahrntal i Sydtyrolen och utmanar åkarna likt få andra tävlingar. Den 15-16 december kommer de ledande europeiska skidåkarna och blivande stjärnorna inom damskidåkning slåss om segern i FIS Europa Cup. Vinnaren av de två loppen kommer dessutom att få mer än bara en guldmedalj. Den vassaste åkaren kommer att krönas till "Drottningen av Goasleitn".

Annons

Två av tjejerna på startlinjen är alltså Malungsåkarna Hanna Aronsson Elfman som läser sista året på gymnasiet och Moa Boström Müssener som tog studenten i våras.

Hanna Aronsson Elfman under en träning med Sveriges alpina landslag den 6 oktober 2020 i Pitztal . Foto: Erik Segerström / BILDBYRÅN

Du som redan är prenumerant har tillgång till tävlingarna i Ahrntal utan extra kostnad. Vill du bli digital kund, och ta del av matcherna blir du det enklast här.

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Tack vare vår nya publiceringsplattform fungerar nu även chromecast och Apple Airplay i apparna.

Annons

Det går givetvis även att se onsdagens och torsdagen lopp direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator. På vår sajt kommer loppen, och alla övriga tävlingaratt ligga kvar, och tillgängliggöras som repriser.

Hanna Aronsson Elfman. Foto: Klas Rockberg / BILDBYRÅN

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan