Annons

Annons

Annons

Alpine Elite Tour i Sundsvall

Vann totalcupen – Borlänge-åkaren utmanar eliten

Ett stort antal åkare från Dalarna gör upp med några av Sveriges bästa – dessutom kryddat med internationellt motstånd till helgen.
Sporten livesänder tävlingarna från Sundsvall.

Text

DT, DD och AT livesänder tävlingar av hög klass i helgen när Alpine Elite Tour kommer till södra berget i Sundsvall.

Annons

Den 8 och 9 januari 2022 är Sundsvalls SLK värd för Svenska Spel Alpine Elite Tour vilket är Sveriges bästa cup för alpin skidåkning. Tävlingen arrangeras på södra berget där den anrika backen från 30-talet kommer gästas av högklassiga åkare.

Sedan i slutet av 1930-talet har backen byggts ut och uppnår i dag en längd av 650 meter. Under lördagen och söndagen väntar tävlingar för både herrar och damer på södra berget, över 200 till antalet i dam- och herrklassen.

DT, DD och AT kommer att livesända från tävlingarna under både lördagen och söndagen.

– Det känns fint att vi kan erbjuda en bred sportbevakning, och dessutom genom livesänd idrott. Det ska bli intressant att följa hur våra lokala åkare står sig emot eliten i Sverige, säger Helena Nyman ansvarig utgivare för DT.

Annons

Det här är den andra deltävlingen i den alpina elittouren. Den första anordnades i Klövsjö, den 11-12 december. David Törnqvist, IFK Borlänge Alpin, är en av favoriterna.

Annons

Tilde Kandell från Leksand ligger på femteplats i totalen inför de livesända tävlingarna i Sundsvall.

Bild: Andreas Lidén

Det finns flera namn från Dalarna som sticker ut, ett av dem är den 23-årige Borlänge-åkaren David Törnqvist som gjorde succé under förra vintern då han stod som totalsegrare i cupen. Därefter blev han också en del av landslagets träningsgrupp.

I Svenska Spel Alpine Elite Tour delas det, precis som i Europacupen och världscupen, ut poäng  i varje tävling. I nuläget är det Cornelia Öhlund, Åre SLK följd av Sophie Nyberg i topp. På tredje plats hittar vi Sundsvallsåkaren Liza Backlund. Bästa åkare i damklassen från Dalarna är femteplacerade Tilde Kandell.

På herrsidan är det Johan Silfält, Valfjällets SLK, och Täby-åkaren Oskar Gillberg som ligger på delad första plats. Nära där bakom finns nämnde fjolårsvinnaren av cupen, David Törnqvist.

Alpine Elite Tour i Sundsvall

Lördag

Första åk damer, 09.30 – se åket live här

Andra åk damer, 11.15 – se åket live här

Annons

Annons

Första åk herrar, 12.45 – se åket live här

Andra åk herrar, 15.00 – se åket live här

Söndag:

Första åk damer, 09.30 – se åket live här

Andra åk damer, 11.15 – se åket live här

Första åk herrar, 12.45 – se åket live här

Andra åk herrar, 15.00 – se åket live här

Efter premiärsegern tilldelades David Törnqvist Svenska Spels "hejapris", vilket innebär att han och IFK Borlänge Alpin får dela på 10 000 kronor. Bild: Ski Team Sweden Alpine

Du som redan är prenumerant har tillgång till sändningarna utan extra kostnad. Vill du bli digital kund, och ta del av tävlingen blir du det enklast här.

Annons

Annons

För bäst användarupplevelse rekommenderas apple-tv, chromecast eller en hdmi-anslutning från dator till tv. Tack vare vår nya publiceringsplattform fungerar nu även chromecast och Apple Airplay i apparna.

Det går givetvis även att se sändningen direkt på mobilen, läsplattan eller via din dator. På våra sajter kommer sändningarna ligga kvar, och tillgängliggöras som repriser.

Här, på södra berget i Sundsvall arrangeras tävlingar av hög nationell klass i helgen. DT, DD och AT livesänder lördag och söndag.

Bild: Frida Eriksson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan