Annons

Annons

Annons

Orsa

Insändare
Rädda Orsa Rovdjurscentrum!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare: Jag har med bestörtning fått veta att Grönklittgruppen planerar att avveckla Orsa Rovdjurspark. Denna park är unik i sitt slag och erbjuder sina djur den bästa möjliga miljön. Dessutom är många av djuren utrotningshotade!

Det skulle bli svårt att placera djuren i andra parker och det skulle säkert bli omöjligt att erbjuda dem likvärdiga förhållanden som de har i Orsa. Denna park är känd i hela världen och har stått modell för andra zoos/djurparker som har byggt nya anläggningar eller byggt om sina gamla. Det måste finnas andra alternativ!

Annons

Annons

Denna park är känd i hela världen och har stått modell för andra zoos/djurparker som har byggt nya anläggningar eller byggt om sina gamla. Det måste finnas andra alternativ!

Det verkar finnas pengar för alla möjliga projekt och att rädda Orsa Rovdjurspark borde vara ett prioriterat projekt. Kanske kunde kommunen, staten och enskilda 'välgörare' agera - kanske finns det EU-pengar att hämta .... Något måste göras snabbt i alla fall.

Jag kan inte göra mycket själv men jag har precis startat en petition för att protestera mot nedläggningen av Orsa Rovdjurspark. Det är redan många som signerat och det framgår tydligt hur mycket djurvänner i hela världen älskar denna park.

Mervi

Bilden på isbjörnen "Wilbär" togs av debattören sommaren 2011.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan