Annons

Annons

Annons

Läsartext
Öppet hus hos Falufilatelisterna

Text: 

Detta är en läsartext.

Insänt: En gång per år brukar Falu Filatelist- och Vykortsförening anordna Öppet hus för allmänheten. Detta för att även sådana som inte är medlemmar i klubben ska kunna få rådgivning i frågor som handlar om frimärken och frimärkssamlande. Covid -19 medförde i fjol att man inte kunde anordna något sådant möte. Men i år blir det av. Den 26 februari slår klubben upp dörrarna till den lokal i bottenvåningen på ”Nybrokyrkan” där Frimärksklubben normalt har sina medlemsmöten.

Annons

Annons

- Jag misstänker att det kommer att framför allt dyka upp många människor som vill visa upp frimärkssamlingar och få dem värderade, säger föreningen ordförande Lars-Erik Måg. Tidigare år har det dykt upp åtskilliga personer som framför allt ärvt frimärkssamlingar och inte har en aning om de har något värde eller inte. Men vi blir troligen fyra-fem personer som kommer att finnas på plats för att kunna titta på och värdera de samlingar som dyker upp.

Men naturligtvis händer det att även personer som är nyfikna på att lära sig mera om frimärkssamlande dyker upp.

- De är också hjärtligt välkomna, säger Måg. Det är alltid lika roligt när personer dyker upp som antingen vill fördjupa kunskaperna om frimärkssamlande eller rent av börja samla. Själv tycker jag filateli är en synnerligen intressant hobby. Det vi samlar är ju i princip miniatyrkonst. Många frimärken är oerhört vackra och välgjorda. Speciellt de lite äldre som är graverade.

Klubben organiserar inte enbart frimärkssamlare. Numera omfattar man även vykortssamlare.

- Naturligtvis hjälper vi till med att svara på frågor även inom det området. Men tyvärr är väl ingen av oss i styrelsen speciellt engagerade i vykortssamlande och har därför inte lika stora kunskaper där som i frimärkssamlandet.

Det Öppna huset slår upp dörrarna klockan 10.00 och stängs igen 14.00.

Annons

- Ett gott råd kan vara att komma i god tid. Det brukar bli kö. Men alla som kommer före 14.00 tar vi hand om. Ingen ska behöva åka hem igen utan att ha fått veta lite mera om sina samlingar, avslutar Måg.

Falu Filatelist- och Vykortsförening i värderingstagen. Klubben har faktiskt frimärkskataloger från Världens alla länder – och de finns på plats vid Öppna Huset den 26 februari. Foto: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan