Annons

Annons

Annons

Läsartext
Borlänge FN-förening önskar fred för Ukraina!

Text: 

Detta är en läsartext.

Insänt: Borlänge FN-förening fördömer Rysslands invasion av Ukraina. Vi önskar Ukrainska folket fred och frihet.

Detta uttalande antogs vid Borlänge FN-förenings årsmöte den 28 februari, som diskuterade det säkerhetspolitiska läget. Vi är oroade över kärnvapenhotet.

Det är anmärkningsvärt att ett land som förlorade miljontals medborgare genom Stalins terrorregim och 20 miljoner medborgare i Andra världskriget startar krig 2022.

Annons

Annons

FN-föreningens verksamhet har drabbats av pandemin, men ser med tillförsikt på framtiden. En gåva motsvarande 100 kronor per medlem skänktes till FN- organet UNICEF:s insamling till Ukraina, där de finns på plats för att rädda liv.

Vid årsmötet hälsade ordförande Irma Pelo-Hagberg gästerna välkomna och överlämnade klubban till mötesordförande Olle Rydell. Val förrättades bland annat kassör Herman Siklund för 2 år, Knut Isaksson och Siri Wärbo som styrelseledamöter för 2 år. Kvarstående ledamot är Lena Hansson ett år. Revisor och valberedare Olle Rydell valdes om, likaså revisorsersättare Ingrid Lindahl. Som ombud till Dalarnas FN-distrikts årsmöte valdes Siri Wärbo och till hennes ersättare Irma Pelo-Hagberg. Deltagare Ingegerd Hellberg informerade att Internationella Kvinnoföreningen (IKF) arrangerar firande av internationella kvinnodagen på Sveatorget den 8 mars kl. 16:00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan