Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Fina intryck från Vasaloppet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare: Buljong, blåbärssoppa eller kaffe, det var vad jag hade att sköta och servera till åkarna i Vasaloppsspåret i fredags under kortvasan.

Lite längre bort på bordet bjöd mina kolleger på bullar, vatten och sportdryck. Vi hade fullt upp att hinna med ibland när det kom många åkare samtidigt. En fantastisk upplevelse att se så många glada åkare i ett helt underbart vinterväder.

Annons

Annons

"Bra spår och vackert väder" var mångas omdöme om upplevelsen. Det händer även ovanliga saker när en del gör det lilla extra. Helt plötsligt var kontrollen fylld med svartklädda herrar i frack, det var en hel manskör som åkte kortvasan. När de fått buljong, blåbär och kaffe stämde de upp i sång vid kontrollen. Efter alla ovationer blev det fyra sånger till. Det var ett mycket uppskattat inslag för oss som jobbade vid kontrollen och även andra åkare som gjorde sig tid att stanna och lyssna på sången.

"Det var en härlig upplevelse att jobba vid kontrollen", skriver Gösta Frost. Foto: TT

Ett annat inslag som gjorde intryck på mig var när en gammal man fumlade lite med muggen med blåbärssoppa då en ung flicka som åkte bredvid frågade ”ska jag hjälpa dig morfar”? De var i sällskap. Det visar hur bred den här verksamheten är när man över generationsgränserna kan utöva samma härliga skidsport.

Det var en härlig upplevelse att jobba vid kontrollen så min uppmaning är att alla ni som inte någon gång upplevt denna del av vasaloppet till nästa år kontaktar någon förening som ansvarar för servicen vid någon kontroll att ni också vill uppleva Vasaloppet live utan att du själv åker.

Gösta Frost

Annons

Annons

Till toppen av sidan