Annons

Annons

Annons

Insändare
Utöka kollektivtrafiken där behovet är stort

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare: Högre priser på bensin väntar i spåren av kriget i Ukraina. Hur påverkas vi och vad kan vi göra?

Oljepriset går i taket efter Rysslands invasion av Ukraina. Detta kommer att synas i den svenske bilförarens plånbok. Bensin och dieselpriserna ligger på sådan nivå att det kan bli svårt för många familjer i Falu kommun att kunna använda sin bil som de brukar.

Annons

Många som bor på landsbygden är beroende av bilen. Med stigande bensinpriser är det dags att förbättra tätheten i kollektivtrafiken.

Bild: Monica Boström

Annons

Redan idag har Sverige världens högsta bensin och dieselskatter. Nya högre bränsleskatter slår hårt mot landsbygden och kommunens bilägare. På landsbygden där busskommunikationer inte finns i tillräckligt stor utsträckning är bilen nödvändig för att få vardagen att fungera.

De som är beroende av bilen för att jobb- och familjeliv ska fungera ska inte straffbeskattas för att de bor på landsbygden

De som är beroende av bilen för att jobb- och familjeliv ska fungera ska inte straffbeskattas för att de bor på landsbygden. Men åt detta kan vi inget göra.

Det vi kan göra är att utöka kollektivtrafiken vissa tider där behovet finns så att de som har små marginaler ska kunna ha en dräglig vardag.

Vi i Medborgerlig Samling ser gärna att kommunalrådet kompenserar landsbygden på något sätt genom att förbättra tätheten i kollektivtrafiken under de tider som behövs.

Katarina Gustavsson

ordförande för medborgerlig Samling

Sonja Shirwani

medborgerlig Samling

Ilona

Medborgerlig Samling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan