Annons

Annons

Annons

Läsartext
Vallöfte från S: Satsning på både unga och äldre inom hälso- och sjukvården

Detta är en läsartext.

Insänt: På S-kvinnors möte den 24 mars informerade Sebastian Karlberg, oppositionsråd (S), om sjukvårdsfrågor. Socialdemokraterna viktigaste valfrågor när det gäller sjukvården är att öka resurserna till vården, att bli en mer attraktiv arbetsgivare genom att satsa på arbetsmiljö och kompetensutveckling och att höja grundbemanningen för att få fler vårdplatser. S vill också ge både unga och äldre bättre möjligheter till hälso- och sjukvård, genom satsning på ungdomshälsa och att införa äldrevårdsläkare i regionen.

Annons

Annons

Sebastian Karlberg och S-kvinnors ordförande Lena Hjort. Foto: Annakari Berglund

Sebastian berörde också de privatiseringar som de borgerliga partierna i regionen genomdrivit, men där till exempel försöket med att sälja ut ambulanssjukvården stoppades. Det blev allt för stora protester både från personalen och från väljarna. Sebastian konstaterade att Dalarna har Sveriges bästa ambulanssjukvård. Han berörde och kritiserade också det växande antal nätläkare som etableras. Där gäller ”vård efter efterfrågan” – inte ”vård efter behov”, som borde vara det som styr. Kostnaden för att anlita privata nätläkare drabbar regionen och skattebetalarna hårt.

Marknadstänket måste upphöra inom vården, konstaterade Sebastian. Vi ska ta tillbaka den demokratiska kontrollen över vår välfärd och sjukvård. Den goda och nära vården ska gälla alla!

Ett 20-tal kvinnor fick möta Sebastian Karlberg, oppositionsråd i Region Dalarna. Foto: Annakari Berglund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan