Annons

Annons

Annons

Jenny Wennberg

ledare socialdemokratisk

Jenny Wennberg
Annie Lööf vill göra kaos av ditt jobb också

Text

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende socialdemokratisk.

Lite ironiskt är det allt att Centern har så stora problem med arbetsmiljön att medarbetare sitter och gråter ut i Aftonbladet om det hela. Särskilt när kritiken bland annat handlar om att man på kansliet "arbetar ihjäl sig". Sedan i höstas har 15 personer slutat på Centerns partikansli. En av de tidigare anställda lämnar följande recension:

"Arbetsledningen har ingen koll på arbetsrättsliga regler och arbetsgivarens långtgående ansvar för arbetsmiljön."

Det är alltså de här människor som vill bestämma över arbetsrätten och din arbetsmiljö.

Kul va?

Annons

Centerpartiets partiledare Annie Lööf och partisekreterare Michael Arthursson. Foto: Stefan Jerrevång/ / TT

Annons

De som jobbar för Centern är Centerpartister som rimligen står för Centerns politik. Ni vet, det där nyliberala dravlet om att arbetsrättslagstiftning som LAS inte är bra. Bland annat. När Centerns tankar kring arbete tillämpas i praktiken på det egna partikansliet är det plötsligt, vad det verkar, inte alls lika oviktigt med vare sig arbetsmiljö eller arbetsrätt. Då är det istället viktigt.

Det är självklart synd om alla som har så dåliga arbetsvillkor att man känner sig tvingad att sluta på sitt jobb eller prata om det med media. Det gäller även Centerpartister. Men om man inte ens på Centerns eget partikansli tycker det är bra att arbetsgivaren gör lite som man vill med anställda, varför vill Centern i så fall tvinga på oss andra det?

Centerns idéer om svensk arbetsmarknad är kanske det konstigaste med Centerns politik. Tankarna om en "modernisering" av arbetsrätten handlar inte alls om en modernisering. Det handlar istället om att allt mer återgå till ett läge där arbetsgivaren har övertaget. Till en situation mer lik före den stora gruvstrejken än efter.

Att det inom Centern finns ett förakt mot arbetsrätten visade ungdomsförbundet tydligt när man ylade om Britt-Marie 45 som sitter i fikarummet istället för att jobba. Henne ska arbetsgivaren kunna sparka för att ge plats för unga och "hårt arbetande". Problemet är bara att alla blir gamla. Så även dumdryga Cuf:are. Och det är idag svårare för den som är äldre, än den som är yngre att skaffa nytt jobb. Just på grund av att många arbetsgivare tänker som Cuf om ålder. Det är bland annat därför vi har LAS.

Annons

Annons

Centern verkar av allt att döma ha skapat sin egen lilla arbetsmarknadsutopi där på partikansliet med stor "flexibilitet" och "rörlighet" givet att 15 sagt upp sig sedan i höstas. När det ser ut så hos Centern kallar man det dock för en "icke-fungerande organisation", inte "modernisering" och nu växer bekymmersrynkan eftersom det kanske kan bli problem inför valet på grund av det. Det kan omöjligt stämma. Det här ska ju vara rena drömmen har Centern sagt? Cuf har ju dessutom levererat lösningen redan på Centerns problem som enligt Centerpolitik dock inte är något problem. In med unga "hårt arbetande"! Enligt Centerlogik borde ju partiet gå mot ett kanonval med den här typen av organisation i ryggen.

En tidigare Centeranställd levererar följande omdöme om sin tidigare arbetsgivare i Aftonbladet:

"Det är den värsta arbetsplats jag någonsin varit på i hela mitt liv."

Får Centern bestämma kommer det snart bli din verklighet också.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan