Annons

Annons

Annons

Debatt
Kyrkans arbetstagare förtjänar samma rättigheter som alla andra

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Medlemmarna i Kommunals kompetens, arbete och ansvarstagande är värda att hyllas. Men framför allt förtjänar medlemmarna respekt.

Arbetstagare i Svenska kyrkan gör ett viktigt arbete, inte minst när människor drabbas av sorg, trauman eller kris. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation verkar inte hålla med om det och vill göra kraftiga försämringar i medlemmarnas arbetsvillkor och lönevillkor, något Kommunal självklart inte kan acceptera.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation vill göra kraftiga försämringar i medlemmarnas arbetsvillkor och lönevillkor, något Kommunal självklart inte kan acceptera. Bilden föreställer Foto: arkiv

Därför har förhandlingarna mellan Kommunal och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation strandat.

Annons

Just nu pågår medling mellan Kommunal och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Når vi inte en lösning som är bra för medlemmarna har Kommunal varslat om konflikt för arbetstagare inom Svenska kyrkan med start fredag den 29 april.

Annons

De arbetsplatser som berörs i Västerås stift är Fastighets och Kyrkogårdsförvaltningen vid Falu Pastorat, Ludvika församling, Rättviks kyrka och Köpings kyrka

De arbetsplatser som berörs i Västerås stift är Fastighets och Kyrkogårdsförvaltningen vid Falu Pastorat, Ludvika församling, Rättviks kyrka och Köpings kyrka.

Om det inte blir en lösning som är bra för medlemmarna har Kommunal varslat om konflikt för arbetstagare inom Svenska kyrkan med start fredag den 29 april. Foto: TT

Kommunal kommer alltid att ta strid för medlemmarnas bästa.

En strejk är alltid en sista utväg och absolut inget Kommunal gör lättvindigt. Men det är omöjligt för oss att acceptera ett avtal där medlemmarna i Kommunal tvingas gå med på villkorsförsämringar för att få likvärdiga omställningsmöjligheter som många andra redan har på den svenska arbetsmarknaden.

Kommunals krav är inte bara rimliga utan också bra för svensk arbetsmarknad. Kyrkans arbetstagare förtjänar samma rättigheter som alla andra och vi kommer inte att ge oss.

Malin Ragnegård

Annons

Förbundsordförande Kommunal

Hanna Kjellberg

Avdelningsordförande Kommunal Bergslagen

Annons

Alexandra Mentzas

Tf. sektionsordförande Kommunal Bergslagen sektion Västerås

Sofia Englund

Sektionsordförande Kommunal Bergslagen sektion Sala

Linda Lindfeldt

Sektionsordförande Kommunal Bergslagen sektion Falun

Therese Lundell

Sektionsordförande Kommunal Bergslagen sektion Dalarna

Karl Holland

Sektionsordförande Kommunal Bergslagen sektion Västerdala

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan