Annons

Annons

Annons

Natodebatten

Insändare
Nato- nej!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Angående Nato, varför denna brådska med ett beslut och skall vi lägga vår försvarsmöjlighet i händerna på USA?

Sverige och Finland borde ställa krav på ryssarna att de avslutar kriget och drar sig tillbaka helt och betalar krigsskadestånd till Ukraina - om vi lovar att inte ansluta oss till Nato i detta nu. Foto: TT

Återgå till devisen om alliansfrihet syftande till neutralitet i krig. Det är det vi skall hålla oss till!

Annons

Annons

Om Sverige skulle angripas från öst/syd/norr hinner en anfallande makt långt innan demokratiska beslut tagits inom Natos medlemsstater för att hjälpa Sverige vilket § 5 i Natos stadgar förmodligen innebär i praktiken.

Vilken inställning kommer USA:s vicepresident, Kamala Harris, och nästa valda president ha till Nato?

Var finns lugn och eftertanke hos vissa partiledare?

Sverige har efter andra världskriget strävat för militär nedrustning i hela världen. Sverige ska verka för att kärnvapen och att pakter liknande Nato ska avskaffas.

Ska då de kvinnliga statsministrarna i två av världens fredligaste länder ansluta sina länder till en militärallians stödd på kärnvapen?

Ska partiledare som Ebba Busch, som föreskriver blodbad på visserligen militanta ligister men ändå, ha rätt att ha åsikter i Nato-frågan? Var finns hennes lugna ställningstagande?

Sedan har vi högerledaren som ger löften att efter ett val ansluta. Och en visserligen avgången ledare för Liberalerna skall fly till Norge om Sverige blir anfallet. Var finns lugn och eftertanke hos vissa partiledare?

När det gäller Rysslands angreppskrig på Ukraina borde Sverige och Finland ställa krav på ryssarna att de avslutar kriget och drar sig tillbaka helt och betalar krigsskadestånd till Ukraina om vi lovar att inte ansluta oss till Nato i detta nu.

BN

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan