Annons

Annons

Annons

Natodebatten

Insändare
Se upp alla Natovänner

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alla ni Natovänner och krigsromantiker; lever ni fortfarande kvar i kalla krigets skugga? Har ni inte blivit medveten om att Sovjetunionen upphörde som stormakt 1989 då Berlinmuren revs, och Sovjetunionen rämnade på grund av ekonomiska själ, och de 15 staterna fick självstyre? Dessutom upphörde Warszawapaktens tio länder och de blev fria från det Sovjetiska oket, och en del av dem har lockats med i Nato.

Annons

Annons

Alla ni Natovänner och krigsromantiker; lever ni fortfarande kvar i kalla krigets skugga? Foto: TT

Att Ryssland skulle utgöra något hot mot EU-områdets 512 miljoner invånare är helt otroligt. Ryssland har 168 miljoner innevånare och krigsmaterial som är minst 40 år gammalt, vilket som de visar upp i Ukraina i sin misslyckade invasion.

Att moderaternas Ulf Kristerson och Finland håller på att lyckas med att skrämma Magdalena Andersson till ett ja till Nato, kan kanske kosta henne en valseger till hösten?

Natos medlemskap är ingen garanti för hjälp vid krig, det är artikel 5, och det är de 30 medlemsländernas röster som avgör om hjälp. USA är en stor maktfaktor i Nato och en stor krigsvapenexportör med Europa som en tänkbar stor marknad.

Nej, Sverige ska vara alliansfria och neutrala och vara en röst i världen för fred frihet och demokrati -som på Palmes tid.

Fredsaktiv

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan