Annons

Annons

Annons

Grängesberg

Läsartext
Konsert till Erik Nordströms minne hölls i Cassels

Detta är en läsartext.

Konserten i Cassels i Grängesberg för att hedra minnet av medmänniskan och multibegåvningen Erik Nordström från Östanbjörka i Grangärde blev mycket lyckad med en publik på cirka 450 personer i salongen (fullsatt) och cirka 70 medverkande på den utbyggda scenen. Publiken fick njuta av en tre timmar lång (inkl paus) minnesvärd konsert med en stor variation i repertoaren och där roliga berättelser om Erik bidrog till att det blev den ljusa tillställning som meningen var.

Annons

Annons

Erik Nordström. Foto: Privat

De båda kantorerna Jörgen Engström och Peter Resare framträdde som sångsolister, Jörgen i Händels, Shall the trumpet sound, tillsammans med Johan Nordfeldt på piccolatrumpet. Peter sjöng För dig allén av H E Geehl och Agnus Dei av G Bizet. Tillsammans sjöng Jörgen och Peter sången, Den tid jag har ur musicalen ”Så som i himmelen” i ett nyskrivet arrangemang för orkester av Åke Jonsson. Publiken tackade med en stående ovation.

Som sångsolist medverkade också Aurora Brännström tillsammans med Ludvig Lundgren på flygel i två jazzlåtar, Lullaby o Birdland och Stardust. I det vackra stycket Gabriels oboe framträdde unge Elias Vikersjö med sin lärare Louise Sundqvist på oboe tillsammans med orkestern. Erik Nordström var en gudabenådad cellist och han har komponerat stycket Aftonstämning som framfördes av Erland Malmgren på cello tillsammans med Jörgen Engström på flygel.

Cassels vackra konserthus var fyllt till sista plats. Foto: Privat.

I konserten medverkade också Chamber Strings från Kulturskolan som tillsammans med sina lärare framförde stycket Music from Frozen. Eva-Helena Morén, Gunnar Morèn och Bo Önander som alla medverkat i Ludvika Spelmanstrio där, Erik Nordström spelade cello, drog ner jubel med Pelles Rullpolska. Grängesbergs Orkesterförening under ledning av Erik Jakobsson imponerade stort under kvällen inte minst i huvudnumret, F Schuberts symfoni nr 7 (den ofullbordade). Efter orkesterns och konsertens slutnummer, den bländande vackra Epilog av L.E. Larsson, kom kvällens andra stående ovation från en mycket nöjd publik.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan