Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falu centrum

Insändare
Gamla postenparkeringen behövs

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är debatten om trafiken runt Kristine kyrka till för att förvilla oss så vi inte uppmärksammar att gamla postenparkeringen försvinner, skriver debattören.

Bild: Christian Larsen, Arkivbild

Annons

Vi har en märklig debatt om trafiken i Falun. Den handlar om huruvida vi ska åka med eller motsols runt Kristine kyrka och om ytterligare några få centrala parkeringar. Är det kanske för att förvilla oss och inte uppmärksamma att gamla postenparkeringen ska försvinna till förmån för ett hyreshus? Visserligen kommer det vara parkeringar i bottenvåningen.

Annons

Mer än hälften av kommunens befolkning bor nordväst, norr, och sydost om centrum. För oss är postenparkeringen alternativ nummer ett vid besök i nyttigheter runt torget i centrala staden. Den är också bra för framtida konsertbesökare.

Annons

Handel är ursprungligen anledningen att städer bildades. Det vore trevligt om vår stad kunde fortsätta att vara en attraktiv köpstad.

Handelsområdena Tallen, Majoren och Norra Backa verkar ta över allt mer.

Ett symtom på detta är att det mest exponerade skyltfönstret mot Stora Torget är på väg att övertas av en tandläkarkedja. Intet ont om tandläkare.

Tänkande August

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy