Annons

Annons

Annons

Natodebatten

Debatt
Ryssland är inte intresserat av Sverige!

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ser vi Sverige i ett metaperspektiv nu, liknar det en fotbollsmatch mellan 6-åringar. Alla rusar på bollen med begränsade funderingar och kunnande. Alla ska vi nu tycka att vi ska vara med i Nato. Det finns ingen anledning, för vi är inte hotade av någon! Ryssland är inte intresserat av Sverige!

Alla ska vi nu tycka att vi ska vara med i Nato. Det finns ingen anledning, för vi är inte hotade av någon! Ryssland är inte intresserat av Sverige!

Bild: AP

Annons

Annons

Natoländerna ser fram emot vårt medlemskap. Tacka för det, vilken värvning! Skulle Ryssland angripa Baltländerna är det ju kanon om Sverige är med, för att med Jas-plan à 600 miljoner kronor, kunna strida mot ryssarna över Estland, Lettland och Litauen. För att inte tala om fördelen med fasta robotbaser på Gotland och Öland.

Men är vi beredda att ta kostnaderna för ett ökat försvar?

Men är vi beredda att ta kostnaderna för ett ökat försvar? Ska 50 miljarder kronor fördelas bara på dem som betalar statlig skatt handlar det om över 4000 kronor i månaden. Ska dessa pengar delas mellan alla skattebetalare handlar det om över 1000 kronor per månad. Det blir svårt för många pensionärer och lågavlönade.

Vi har chansen att avsluta kriget nu. Såväl Lavrov som Putin har sagt sig godta ett fredsavtal, förutsatt att man avmilitariserar Ukraina. Verkligen en realistisk tanke! Så tvingades såväl Japan och Västtyskland göra efter andra världskriget och vilka länder fick snabbare ekonomisk tillväxt än de?

Ryssland skulle förstås förbinda sig att aldrig invadera Ukraina, som utan krigsmakt aldrig kan gå med i Nato.

Väl fördelaktigt för Ryssland kan tyckas, men de får utöver alla krigsskadestånd betala med halva priset på gasleveranser till Ukraina i 20 år.

Annons

Dra en ny nationsgräns väster om Dombas och folk i regionen får välja vilken sida de vill leva sina liv på.

Ett liv i fred med internationella affärer är överlägset ett liv i krig, med synnerligen osäker utgång.

Eller tror du att Ryssland prioriterar ett anfall på oss och att vi därmed får hjälp av Estland, Lettland och Litauen, så kanske du ska rösta på Nato...

Lars Rindeskär

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan