Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Faluborna vill ha en toa i parken

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nybroparken har blivit en uppskattad plats, men tyvärr saknas en toalett.

Bild: Lars Dafgård

Annons

Klätterlek, gungor, lekhus, sandlåda, studsmatta, tillgänglighetsanpassad klätterställning, rustchkana, ytor för idrott, gräsmattor, grillplats, närhet till P-plats är något av det som erbjuds i Nybroparken.

Upprustningen av parken var en stor investering. Vi i Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet är glada över att parken blivit en uppskattad plats för barnfamiljer med flera. Men tyvärr saknas en toalett.

Annons

Annons

LÄS MER: Kravet: Toalett i Nybroparken möts av kalla handen

Flera Falubor har lämnat förslag till kommunen med önskemål om toalett och framhåller att bristen på detta kan skapa sanitära olägenheter i området. Närmaste offentliga toalett är på Falu stadsbibliotek cirka 700 meter bort!   För ett år sedan hade Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden två medborgarförslag om detta på agendan. I måndags den 9 maj var det dags igen då två förslag behandlades. Det är tydligt att Faluborna ser ett stort behov av en toa i parken.

Mot bakgrund av det tycker vi att det är fel att, som Falualliansen + SD gjorde, fortsätta avslå förslagen från medborgarna. Till skillnad från nuvarande ledning i kommunen vill vi i stället att denna förhållandevis lilla investering ska göras så snart som möjligt och att det redan sommaren 2022 finns en mobil toalett på plats i parken.

Vi vill tillgodose de allmänmänskliga behoven – så att fler kan vistas och leka i parken utan bekymmer. Det är bra för folkhälsan, både fysiskt och psykiskt, och det som är bra för folkhälsan är bra för hela Falun. 

Elisabeth Åsenius (Mp)

Gordon Eadie (V)

Theresia Holmstedt Jensen (S)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy